Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Maakt de spin in 't web een scheur, dan klopt weldra de stormwind aan de deur.
CEMI examen veiligheid Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 22 januari 2022
CEMI examen veiligheid 2022Het vergt soms wel wat creativiteit maar de CEMI opleiding loopt nog steeds volgens plan.  Verleden jaar zijn de kandidaten begonnen met de weercursus. Op 13 november deden ze hun eerste examen, vanmorgen volgde het tweede. Dat verliep zeer bevredigend: alle kandidaten zijn geslaagd. Gefeliciteerd!

Vanmorgen legden 6 van de 7 kandidaten het examen af: Nico Weemers, Lolke Lijzenga, Harry Blankena, Johan Koning, Harm Kuipers en Jacco de Maat.  Nummer 7 - Jan Wehrmeijer - had dit examen al eerder met succes afgelegd. 

Het examen veiligheid is vooral bedoeld om het belang van veilig werken op de molen te onderschrijven. Moeilijk is het niet (dat zie je ook aan het hoge slagingspercentage) maar het is desondanks een belangrijk examen. Het is vooral bewustmaken van de vele gevaren op een werkende molen. Een molen is een mooi en belangrijk historisch instrument, maar ook zeer onveilig. Er zit geen noodknop op en het instrument werkt met enorme krachten.

De kandidaten zijn op de examendag nog op de hoogte gebracht en hebben hun uitslag en badge per mail toegezonden gekregen.  De uitslag is altijd onder voorbehoud van de mogelijkheid op nabeschouwing en correctie door het leerteam, die daarvoor zes weken de tijd hebben, daarna is de uitslag definitief. 

De kandidaat met de beste score had 47  van de 50 vragen goed, de kandidaat met de slechtste score had 42 van de 50 vragen goed.  

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-