Tijdslijn 98 dagen (woe 27 sep 2023 ... don 22 jun 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een warme september, een droge oktober.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jubileum Windlust Overschild Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 10 augustus 2009
Artikelindex
Jubileum Windlust Overschild
Feest

Feest

Op zaterdag 22 augustus 2009 wordt het jubileum gevierd met een hoop activiteiten in en rond de molen. Op het terrein van Saab-specialist Van der Laan staan allerlei kramen, die bezet worden door o.a. leden van het Slochter Gilde (oude ambachten en hobby's). Voor de jeugd wordt er een springkussen neergezet.

Een aantal van de  vrijwillige molenaars van de Slochter Molenstichting gaat -ijs en weder (vooral wind) dienende- de molen Windlust 24 uur laten malen/draaien. De start daarvan is vrijdag 21 augustus om 17:00 uur.

De molenaars Marius Biesheuvel en Lex van der Gaag proberen aan de bezoekers een leuk aandenken aan deze dag, in de vorm van een tasje met opdruk en gevuld met pannenkoekenmeel en stroop, te verkopen.

In de avonduren is in "De Pompel" aan de Meerweg de afsluiting van de feestelijkheden gepland in de vorm van een dorpsfeest. 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: waarschuwingen. Er zijn geen waarschuwingen. Vannacht. kan er vooral in het (zuid)westen hier en daar mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-