Tijdslijn 98 dagen (vri 19 apr 2024 ... zat 13 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Oostenwind met nat die heb je gauw gehad.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Examens molenbouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 3 april 2022
CEMI examen molenbouwHet CEMI examen "molenbouw" start deze zaterdagmorgen vroeg. Om 9 uur zitten de kandidaten al aan tafel. Ze krijgen een examen over de molenonderdelen en hun werking. In de afgelopen 6 maanden zijn de kandidaten wekelijks op theorieles geweest en regelmatig overhoord. Ze hebben goed hun best gedaan. Na afloop bleek 80 procent geslaagd.

De CEMI examens molenbouw zijn er in vier soorten: korenmolen met zelfzwichting (KZ), poldermolen met zelfzwichting (PZ), korenmolen met Oudhollands gevlucht (KO) en tenslotte poldermolen met Oudhollands gevlucht (PO). Vandaag legden vier kandidaten het examen KZ af en 1 kandidaat het examen PO.

De examens bestaan uit 50 meerkeuzevragen, met elke vijf mogelijke antwoorden. De kandidaten moeten het beste antwoord kiezen. De vragen toetsen of de kandidaten onderdelen kennen en snappen hoe die werken. Een vraag kan bijvoorbeeld zijn "Hoe heet het metalen onderdeel dat het buikstuk met het voeghout verbindt?"  of "Met welke smeermiddelen kun je de glijring smeren?" Dit zijn overigens geen echte examenvragen, maar representatieve voorbeelden. 

De kandidaten hebben anderhalf uur de tijd voor het examen, maar gemiddeld doen ze er een stuk korter over. Na het examen gaan de kandidaten naar huis en de drie examinatoren kijken de examens dan na. Dat gebeurd twee keer, door twee verschillende examinatoren. Ook het tellen wordt twee keer gedaan, om fouten te voorkomen. Aan het eind moet de kandidaat minimaal 40 vragen goed hebben beantwoord. 

Na het vaststellen van de uitslag worden eerst de gezakte kandidaten per telefoon op de hoogte gebracht. Daarna geeft de MSMOG badgemaster aan de geslaagde kandidaten hun badges uit per mail. De gezakte kandidaten krijgen een mail met een analyse waaruit verbeterpunten naar voren komen. 

Door dit examen met goed gevolg af te leggen is voor de eerste vier kandidaat-instandhouders de mogelijkheid in zicht gekomen hun praktijkexamen aan te vragen. Zij hebben de examens weerkunde, veiligheid, valbeveiliging en molenbouw met succes voltooid. Dat is een knappe prestatie in nog geen zes maanden tijd.

Het Bestuur van de MSMOG en het leerteam feliciteren de geslaagden van harte!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht en morgen worden nat en onstuimig. Ook blijft het de komende tijd fris met vooral morgen veel wind. Na het weekend wordt het wel een stuk minder nat.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-