Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de eerste week in augustus heet, zorg voor goed warm winterkleed.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Feest 150 jaar Windlust een succes Facebook LinkedIn Twitter
donderdag, 27 augustus 2009
Het feest rond de 150 ste verjaardag van onze molen Windlust in Overschild mag ronduit een succes worden genoemd. Al in de aanloop kon het niet mis gaan. Vooral in het Bokkeblad (streekblad rond Slochteren, voor de verder weg wonende lezer) maar ook in andere media werd prominent aandacht besteed aan dit heuglijke feit.

Natuurlijk is daarnaast door onze molenaars Marius Biesheuvel en Lex van der Gaag, ondersteund door andere molenaars van de stichting, veel werk verricht en aandacht getrokken voor de festiviteiten. Festiviteiten? Ja. Vrijdag 21 augustus startte om 17.00 uur de maalmarathon die duurde tot zaterdag 22 augustus om 17.00 uur. Daarnaast kwamen zaterdag enkele leden van het Gilde uit Slochteren hun ambacht en/of hobby demonstreren en kon ook -tegen de aantrekkelijke prijs van slechts 1 euro- een heerlijke pannenkoek worden gekocht (èn opgegeten uiteraard). ´s Avonds was er een slotfeest in dorpshuis De Pompel voor deelnemers en overige belangstellenden.

Leuke momenten:

Aan Lex werd een prachtig bosje bloemen overhandigd (in Goud Geef Grunnegers: een stroekje) namens de gemeente Slochteren. Dit, voor de verjaardag, maar ook een hart onder de riem voor de lange nacht die nog zou komen. Zeer attent ! Ook Marius, die net even weg was tijdens de overhandiging, bleek aangenaam verrast.

In de loop van de avond volgden nog enkele exemplaren, waardoor het ons nog eens opnieuw duidelijk is geworden dat onze inzet voor de molens absoluut door anderen wordt opgemerkt en gewaardeerd. Dank daarvoor.

Echt leuk werd het natuurlijk na zonsondergang. Tussen 24.00 en 02.30 uur werden sterke en griezelige molenverhalen verteld door de aanwezige molenaars. Varierend van een veel te snel malende molen, waardoor het letterlijk dansend loskwam van de grond (is trouwens historisch en bewezen op waarheid) tot ophanging door middel van het luitouw. We zullen u maar niet vertellen wat dit is, om u niet op verkeerde ideeën te brengen... Ondertussen nam wel plots de wind weer toe en draaide de molen. Hoe zou dat kunnen?

Om klokslag 02.00 uur kwamen een tweetal dames op bezoek, die echt hebben gewacht tot diep in de nacht, aangezien het wel erg makkelijk zou zijn geweest om gewoon ´s avonds even langs te komen. Kijk, dat is de ware inzet.

Er is nog zoveel meer te zeggen, maar dat laten we voor nu maar over aan de foto´s hieronder.

Allen heel erg bedankt voor de inzet, lovende woorden en uw bezoek. Tot over 150 jaar!

 ovs 150a
 De jarige Windlust
 ovs 150 Lex
 Bloemen van de gemeente.
 ovs 150b
 Iets later in de avond..
 ovs150d
 Veel later in de avond, of liever zeer vroeg in de morgen.
 ovs150e
 Nog weer iets later dan de foto hiervoor (ik moest even naar voren lopen...)
 
 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-