Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Avonddauw en zon in mei, hooi met karren uit de wei.
Groninger molendagen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 13 juni 2022
Stoer teamnZonnig, blauwe luchten met een Hollands wolkje er in - wat een pracht weer voor de Groninger Molendagen. De mannen van de maalploegen op de molens van de MSMOG hebben er zin in. De meeste van onze molens zijn open en draaien, sommige malen zelfs. We voegen een kleine foto-impressie van deze geslaagde dagen bij.
Uitzicht Groote Polder
Molen van de Groote Polder - uitzicht over de dijk

Huiskamermolen
Noordermolen -ook binnen in de molen kan het heel gezellig zijn

Bloemen onder blauw luchten
Noordermolen - bloeiende bloemen onder blauwe luchten
Paul heeft het naar zijn zin
Molenaar in opleiding Paul Cuijpers heeft het best naar zijn zin

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-