Tijdslijn 98 dagen (vri 31 maa 2023 ... zat 24 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een natte maart, geeft veel lijnzaad.
Nieuwe ronde CEMI Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 4 augustus 2022
CEMI weerexamen - klaar om te starten Verleden jaar september zijn we met onze eigen, verkorte en versnelde opleiding begonnen. Deze opleiding  - de CEMI opleiding - heeft 4 nieuwe instandhouders opgeleverd, die inmiddels op hun molens actief zijn. Voor onze korenmolens zijn we nu goed voorzien. Maar .. we hebben ook nog poldermolens, en daar kunnen we nog wel hulp gebruiken! Daarom zijn we op 18 maart 2023 weer een nieuwe ronde van onze CEMI opleiding gestart, deze keer voor poldermolenaars. 

Attentie: momenteel is lichting 2 (2023) al gestart met de opleiding. Omdat de opleiding intensief en kort is, is instroom tijdens de opleiding niet mogelijk. Toch interesse? Geef je op, dan kun je met onze derde lichting meedoen!

De CEMI opleiding is relatief kort: 6 maanden. Dat is een stuk korter dan de opleiding tot molenaar, die 2-3 jaar kost. Makkelijk is het niet, maar als je doorzet en je best doet mag je na een half jaar al met één van onze molens werken.

Wij zoeken altijd mensen die regelmatig met onze molens willen werken. We hebben molens met zeilen en molens met zelfzwichting, poldermolens en korenmolens.  Je moet 18 jaar of ouder zijn, gezond, recht van lijf en leden - het bedienen van een molen kan immers zwaar werk zijn.  Je moet zelfstandig kunnen werken, je mondje kunnen roeren als dat nodig is en vooral letten op veiligheid van jezelf, het instrument en de bezoekers. 

Wij willen graag me je kennis maken! Interesse? Neem contact op met onze secretaris, zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. 


RTV Noord interviewde Reint Huizinga op 24 januari 2023 over de nieuwe CEMI ronde


RTV Noord interviewde Annet Brinkgreve op 11 maart 2023 over de nieuwe CEMI ronde
 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er hangt een weersverbetering in de lucht, maar voor het zover is krijgen we nog te maken met een actieve storing. Die gaat vrijdag en zaterdag zorgen voor veel regen, in het zuiden wordt tientallen millimeters aan regen verwacht.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-