Tijdslijn 98 dagen (maa 30 jan 2023 ... din 25 okt 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Januari zonder regen, is voor de boerenstand een zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Nieuwe ronde CEMI Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 4 augustus 2022
CEMI weerexamen - klaar om te starten Verleden jaar september zijn we met onze eigen, verkorte en versnelde opleiding begonnen. Deze opleiding  - de CEMI opleiding - heeft 4 nieuwe instandhouders opgeleverd, die inmiddels op hun molens actief zijn. Voor onze korenmolens zijn we nu goed voorzien. Maar .. we hebben ook nog poldermolens, en daar kunnen we nog wel hulp gebruiken! Daarom starten we op 11 maart 2023 weer een nieuwe ronde van onze CEMI opleiding, deze keer voor poldermolenaars. Interesse?

De CEMI opleiding is relatief kort: 6 maanden. Dat is een stuk korter dan de opleiding tot molenaar, die 2-3 jaar kost. Makkelijk is het niet, maar als je doorzet en je best doet mag je na een half jaar al met één van onze molens werken.

Wij zoeken momenteel mensen die regelmatig met onze poldermolens willen werken. We hebben molens met zeilen en molens met zelfzwichting, voor beide kunnen we hulp gebruiken. Maar de grootste behoefte is momenteel extra mensen voor de poldermolens met zeilen. Je moet 18 jaar of ouder zijn, gezond, recht van lijf en leden - het bedienen van een molen kan immers zwaar werk zijn.  Je moet zelfstandig kunnen werken, je mondje kunnen roeren als dat nodig is en vooral letten op veiligheid van jezelf, het instrument en de bezoekers. 

Wij willen graag me je kennis maken! Interesse? Neem contact op met onze secretaris, zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. 


RTV Noord interviewde Reint Huizinga op 24 januari 2023 over de nieuwe CEMI ronde
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: we zien de komende dagen een wisselvallig weerbeeld met hogere temperaturen. Ook staat er duidelijk meer wind dan de afgelopen tijd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-