Tijdslijn 98 dagen (maa 30 jan 2023 ... din 25 okt 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Heeft januari koude en droge dagen, dan zal in februari de sneeuw u plagen.
Last but not least! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 3 oktober 2022
Harry bliede!Terwijl het stem-team zich de blaren op de hakken liep in Groningen deed Harry Blankena, in alle rust, als laatste van de jaargang 2022 zijn praktijkproef. En wat denk je: geslaagd!

Al in 2020 waren we klaar voor de CEMI opleiding. Maar na een enthousiast begin sloeg Corona genadeloos toe en moest het Bestuur besluiten de opleiding tijdelijk stil te zetten. Dat "tijdelijk" bleek meer dan een jaar te zijn. Maar in september 2021 konden we dan eindelijk "los". Na een intensieve weercursus (die ook door niet-CEMI-kandidaten werd gevolgd) volgden opleidingen voor veiligheid, valbeveiling en molenbouw, stuk voor stuk goed voor een examen dat je met succes moest halen. Pas daarna kon je naar de praktijkproef.

Drie van de vier overgebleven kandidaten deden al in het voorjaar hun examen. Harry wilde graag nog wat meer praktijkervaring opdoen voor hij de praktijkproef deed. Dat kon. En zo kwam het dat hij jongstleden zaterdag als laatste leerling van de klas van 2022 slaagde. Met lof.

Of, zoals het nu zo mooi op onze site staat: 

Harry Blankena (opgeleid vanaf 25 september 2021, geslaagd op 1 oktober 2022, CEMI-KOZZ, certificaat #1050004, Stel's meulen) 

Van harte gefeliciteerd, Harry, en welkom bij de club! Moge je lang en met veel goede wind werken op Stel's Meulen!

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: we zien de komende dagen een wisselvallig weerbeeld met hogere temperaturen. Ook staat er duidelijk meer wind dan de afgelopen tijd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-