Tijdslijn 98 dagen (din 28 maa 2023 ... woe 21 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Komt men in maart omweer tegen, dan krijgt men in juli regen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Lokaal compliment Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zaterdag, 7 november 2009
LachtAfgelopen dinsdag was het weer zover: in de Boerderij bij de Fraeylemaborg werden de prijzen uitgereikt voor de ingediende projecten van het Lokaal Compliment / Lokale helden (van de RABO-bank STMG, de Gemeente Slochteren en 't Bokkeblad). Burgemeester Verstegen, die ook voorzitter was van de jury, kwam met de verheugende medeling dat het project: "Vrijwillige molenaars" van de Slochter Molenstichting was gekozen voor de tweede prijs van het Lokaal Compliment: een bedrag van € 750,-

Het Jury rapport vindt u op de vervolgpagina. 

De Tweede Prijs, groot € 750,-  is toegekend aan: Slochter Molenstichting te Slochteren.


De jury heeft geconstateerd, dat er twee verzoeken van deze Slochter Molenstichting ( SMS) zijn binnengekomen, die vervolgens in samenhang zijn beoordeeld. Daarbij is de jury tot de conclusie gekomen, dat er erg veel en erg goed werk door een relatief kleine groep vrijwillige molenaars verricht wordt, variërend van beheer en onderhoud tot het geven van uitleg over en houden van rondleidingen door de huidige 6 grote en 2 kleinere molens, die de Gemeente Slochteren rijk is. De uitstraling daarvan strekt zich tot ver buiten de gemeentegrenzen uit en onderstreept daarmee het belang van dit culturele erfgoed voor een breder publiek dan alleen maar de inwoners van Slochteren. Slochter Molendagen zijn, zeker in Noord-Nederland, een begrip en worden dan ook door veel belangstellenden bezocht. Dat kost veel tijd en geld.

De molenaars van de Slochter Molenstichting steken veel tijd in hun vrijwilligerswerk. De jury heeft daar veel waardering voor en wil dat honoreren met de Tweede Prijs.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de bewolking neemt steeds verder en uiteindelijk volgt vanuit het zuidwesten enige regen. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig lenteweer maar niet koud.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-