Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Vliegt de mug in februari, dan huivert men het ganse jaar.
Weer examen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 25 februari 2023
Weer bij het weerexamenKennis over het weer is essentieel voor molenaars. Daarom besteden zowel de landelijke GVM opleiding als de lokale CEMI opleiding aandacht aan het weer. Bij de CEMI opleiding is het een module, die af wordt gesloten met een schriftelijk examen. Bij de GVM opleiding is het beoordelen van de weerkennis in het regionaal- en het landelijk examen opgenomen. GVM leerlingen hoeven dus geen CEMI weerkunde examen te doen. Maar soms heb je leerlingen die het gewoon leuk vinden..

Uiteraard doen we het dan wel formeel, dus waren Lo Meijerhof en Annet Brinkgreve namens het leerteam aanwezig bij het examen als waarnemers. Henk Klöpping, die de leerlingen samen met Vincent Mathlener in opleiding heeft, was aanwezig om het examen te leiden. Leerlingen Paul Cuypers, Corien Mechielsen, Henk van der Mast en Albert Meijering waren ruim voor tienen binnen en kregen eerst eens koffie. De sfeer was ontspannen.

Pfoei.,..

Om 10 uur mochten de kandidaten beginnen. Het examen bestaat uit 50  meerkeuzevragen met elk 5 opties. De kandidaten moeten het beste antwoord kiezen. Je moet er minimaal 40 goed hebben.  Daar heeft men ruim de tijd voor: officieel mag je er anderhalf uur over doen. Dat is tot nu toe nog nooit nodig geweest. De eerste stak nu zelfs al na 20 minuten de hand op ten teken dat het klaar was, de overigen deden er iets langer over, maar waren allemaal zeer ruim binnen de tijd klaar. 

En dan is het afwachten. Het leerteam heeft de uitslag ter plekke bepaald en gecontroleerd. Daaruit bleek dat alle kandidaten met een ruime marge geslaagd waren. De kandidaten hebben, als bewijs van hun kennis, een e-badge gekregen - en de complimenten van het Bestuur en het leerteam. Toppers! 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-