Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Maartse wind en aprilse regen, beloven voor mei grote zegen.
De Dellen met roeden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
donderdag, 9 maart 2023
De Dellen in reparatieNadat er van de molen de Dellen in 2020 een roede gebroken was hebben wij ons ingezet om geld te verwerven om de molen weer in oude staat te herstellen. Daarbij hebben we veel hulp gehad van onze sponsoren. We hadden ook het geluk de molenprijs te winnen. Eind 2022 hadden we de gelden voor elkaar en kon er opdracht gegeven worden om de molen te herstellen.

Afgelopen winter is er veel werk verzet om alles voor te bereiden en nieuwe onderdelen te maken. Begin maart kon de koningspil vervangen worden:

Koningspil zakt

en op 9 maart zijn de nieuwe roeden geplaatst.

De Dellen heeft weer roeden!

Het streven is om het geheel weer klaar te hebben eind april/ begin mei zodat de molen weer kan draaien in het molenweekend in mei.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-