Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In februari een muggendans, geeft voor maart een slechte kans.
De Dellen met roeden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
donderdag, 9 maart 2023
De Dellen in reparatieNadat er van de molen de Dellen in 2020 een roede gebroken was hebben wij ons ingezet om geld te verwerven om de molen weer in oude staat te herstellen. Daarbij hebben we veel hulp gehad van onze sponsoren. We hadden ook het geluk de molenprijs te winnen. Eind 2022 hadden we de gelden voor elkaar en kon er opdracht gegeven worden om de molen te herstellen.

Afgelopen winter is er veel werk verzet om alles voor te bereiden en nieuwe onderdelen te maken. Begin maart kon de koningspil vervangen worden:

Koningspil zakt

en op 9 maart zijn de nieuwe roeden geplaatst.

De Dellen heeft weer roeden!

Het streven is om het geheel weer klaar te hebben eind april/ begin mei zodat de molen weer kan draaien in het molenweekend in mei.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-