Tijdslijn 98 dagen (maa 30 jan 2023 ... din 25 okt 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Op een milde januari, volgt vaak een gure lente, en een warme zomer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De Ruiten "in de rouw" Facebook LinkedIn Twitter
zaterdag, 14 november 2009
Poldermolen De Ruiten in de rouwPoldermolen De Ruiten aan de Groenedijk te Slochteren is jl. zaterdagmorgen “in de rouw” gezet. Met de speciale stand van het wiekenkruis (voorbij het hoogste punt) wordt uitdrukking gegeven aan het verdriet om een overlijden en het medeleven met de nabestaanden van de overleden persoon.

Vrijdagavond jl. overleed Koba Pluis, op 48-jarige leeftijd, in haar huis aan de Hoofdweg in Froombosch. Al vijftien jaar leed Koba aan één van de zwaarste vormen van de slopende ziekte MS.

Zij betoonde zich altijd een groot fan van De Ruiten en noemde de molen vaak “ons pronkjewail”. Vrijwel dagelijks liet zij op haar scootmobiel haar twee herdershonden uit langs de Boerweg in Froombosch en genoot dan met volle teugen van de molen, vooral als die dan draaide. Vaak werd er even een praatje gemaakt; altijd toonde zij veel interesse in haar medemensen. Ongevraagd klaagde zij nooit over haar eigen situatie, maar altijd was zij opgeruimd. 

Ook kwam zij tot in het afgelopen voorjaar vaak op haar speciale fiets voorbij; altijd uitbundig groetend. Het was dan ook erg verdrietig dat Koba’s toestand toen zodanig verslechterde, dat zij haar grote hobby niet meer kon uitvoeren. Daarvoor maakte ze vele keren per week lange tochten en genoot met volle teugen van de wereld om haar heen.

Rust zacht, lieve Koba, bedankt voor je uitbundigheid!

Wij wensen Gerrit en de verdere familie heel veel sterkte!

Een prachtmens is ons ontvallen.
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: we zien de komende dagen een wisselvallig weerbeeld met hogere temperaturen. Ook staat er duidelijk meer wind dan de afgelopen tijd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-