Tijdslijn 98 dagen (din 26 sep 2023 ... woe 21 jun 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Schijnt herfstmaands zon met zomerkracht, maakt veelal wintermaand ook zacht.
Prachtig nieuws Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 31 maart 2023
Mooi man!Er zijn vandaag een paar leuke zaken te melden. Prachtig nieuws dus! Allereerst: het fonds Groot onderhoud waaronder Restauratie Rijksmonumenten Groningen (GRRG) van de provincie heeft positief gereageerd op ons verzoek tot het verlenen van subsidie voor restauratie van de Noordstar. Met dit bedrag, € 149.800, en de al eerder gewonnen Molenprijs van €75.000 erbij hebben we ongeveer 4/5 van de geraamde kosten, € 270.000, gedekt. Het bestuur heeft goede hoop om door het benaderen van andere fondsen tot een volledige dekking te komen. Eerste gesprekken met molenmakers gaan in ieder geval spoedig plaats vinden, in de verwachting dat dit jaar begonnen kan worden met de werkzaamheden. Maar er is meer!

MolenbordHet eerste bord is geplaatst! Onze vrijwilligers Lolke Lijzenga en Addie Omta zijn begonnen met het plaatsen van uniforme informatieborden op onze molens. Deze borden zijn vervangers voor de oude ANWB borden. In de loop van de komende weken zullen ze op al onze molens worden geplaatst. 

Maar er is meer goed nieuws: onze CEMI opleiding is volop gaande en heeft inmiddels 5 deelnemers. Verleden week meldde Henk Kramer zich en hij kon nog net instromen. Op 29 april zullen de CEMI kandidaten - lichting 2 - hun eerste examen afleggen, het examen weerkunde. 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: waarschuwingen. Er zijn geen waarschuwingen. Vanavond. is er weinig bewolking en blijft het droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-