Tijdslijn 98 dagen (zon 16 jun 2024 ... maa 11 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Vliegen de vleermuizen 's avonds rond, dan komt er mooi weer in de vroege stond.
Zwaar weer.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 29 april 2023
Zwaar..De tweede lichting CEMI instandhouders is in de afgelopen zes weken geschoold in veiligheid, biotoopkunde, onderdelennamen en het weer. Vanmorgen nemen we het examen weerkunde af.  Het examen wordt door de meeste kandidaten als "pittig' getypeerd. Het is dan ook het zwaarste examen van de CEMI opleiding. De kandidaten worden om kwart over tien ontvangen met koffie.

Het afnemen van examen wordt door de MsMOG als een uiterst serieuze aangelegenheid beschouwd. Aan de hand van een strak protocol wordt het examen toegelicht en afgenomen. Naast de ceremoniemeester, die het examen leidt, zijn er twee surveillanten, die namens het leerteam controleren of alles correct verloopt. 

Vanmorgen is Henk Klöpping ceremoniemeester en zijn Lex van de Gaag en Reint Huizenga  surveillanten. Om half elf wordt het examen geopend door de ceremoniemeester die de gang van zaken uitlegt. Daarna krijgen de kandidaten het examen uitgereikt en hebben ze anderhalf uur de tijd om de 50 meerkeuzevragen te beantwoorden. 

De surveillanten houden het goed in de gaten!

De nieuwe lichting CEMI kandidaten bestaat uit 5 personen. Drie van hen doen het examen. Drie, want instandhouder Jacco de Maat doet dit jaar voor de tweede keer mee - om nu ook met onze poldermolens te leren werken - en die heeft zijn badge "weerkunde" eerder al behaald. Helaas moet nog een kandidaat verstek laten gaan: hij is gisteren vervelend gevallen en moet het bed houden. De andere drie zitten geconcentreerd te werken.

Het examen verloopt rustig en de surveillanten kunnen na afloop niet anders dan tevreden zijn. De evaluatie wordt dan ook ter plekke gedaan. Helaas blijkt dat 2 kandidaten het (net) niet haalden. Zij krijgen binnenkort een herkansing. Eén kandidaat heeft het gehaald, van harte gefeliciteerd!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-