Tijdslijn 98 dagen (woe 29 nov 2023 ... don 24 aug 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
IJs op de dag van Saturijn, het weer maakt daarna korte mette met dit venijn.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Zwaar weer.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 29 april 2023
Zwaar..De tweede lichting CEMI instandhouders is in de afgelopen zes weken geschoold in veiligheid, biotoopkunde, onderdelennamen en het weer. Vanmorgen nemen we het examen weerkunde af.  Het examen wordt door de meeste kandidaten als "pittig' getypeerd. Het is dan ook het zwaarste examen van de CEMI opleiding. De kandidaten worden om kwart over tien ontvangen met koffie.

Het afnemen van examen wordt door de MsMOG als een uiterst serieuze aangelegenheid beschouwd. Aan de hand van een strak protocol wordt het examen toegelicht en afgenomen. Naast de ceremoniemeester, die het examen leidt, zijn er twee surveillanten, die namens het leerteam controleren of alles correct verloopt. 

Vanmorgen is Henk Klöpping ceremoniemeester en zijn Lex van de Gaag en Reint Huizenga  surveillanten. Om half elf wordt het examen geopend door de ceremoniemeester die de gang van zaken uitlegt. Daarna krijgen de kandidaten het examen uitgereikt en hebben ze anderhalf uur de tijd om de 50 meerkeuzevragen te beantwoorden. 

De surveillanten houden het goed in de gaten!

De nieuwe lichting CEMI kandidaten bestaat uit 5 personen. Drie van hen doen het examen. Drie, want instandhouder Jacco de Maat doet dit jaar voor de tweede keer mee - om nu ook met onze poldermolens te leren werken - en die heeft zijn badge "weerkunde" eerder al behaald. Helaas moet nog een kandidaat verstek laten gaan: hij is gisteren vervelend gevallen en moet het bed houden. De andere drie zitten geconcentreerd te werken.

Het examen verloopt rustig en de surveillanten kunnen na afloop niet anders dan tevreden zijn. De evaluatie wordt dan ook ter plekke gedaan. Helaas blijkt dat 2 kandidaten het (net) niet haalden. Zij krijgen binnenkort een herkansing. Eén kandidaat heeft het gehaald, van harte gefeliciteerd!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er trekken vannacht buien over het land, die voornamelijk in de oostelijke helft van het land een winters karakter krijgen. In dat deel van het land kan het lokaal dan ook glad worden. Woensdag overdag wordt het droger en zonniger.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-