Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In de korte maand regen, is vette mest een zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
25 jaar trouw molenaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 11 mei 2023
Wim 25 jaar molenaar!Als 23 jarige was hij al als molenaar actief. Maandag 11 mei 1998 wist Wim zijn opleiding als molenaar met goed gevolg af te ronden. Dat vond plaats op koren en pelmolen De Onrust in Oude Pekela. Dezelfde dag werd hij benoemd als molenaar op de Westerse Molen in Nieuw Scheemda. Wim is dus vandaag - 25 jaar molenaar!

Tot dat moment was de toen 83 jarige R.P Lemminga uit Scheemda nog actief op genoemde Molen. Met een nieuwe molenaar ging de Westerse Molen vaker draaien en vaak op zondag middag. Tijdens Nationale molendag(en)Groninger molendag(en)Open Monumentendag(en) ook op zaterdag was hij steevast open.

Het 150 jarig bestaan in 2012 werd gevierd met extra activiteiten in en om de molen en in jaren was er niet zo vaak gedraaid en gemalen. Zeker 28 achtereenvolgende zondagen was de deur open ook als er geen wind was. 

Donderdag 11 mei is er bezoek vanuit het bestuur van de molenstichting bij hem geweest.

Wim 25 jaar molenaar!

Zaterdag 13 mei en zondag 14 mei vanaf 11.00 tot 16.00 u zal de Westerse Molen open zijn en draaien tijdens het Nationaal Molenweekend.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-