Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Mei niet te koel en niet te nat en niet te droog, vult de schuren hoog.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
📹 Klok loopt weer Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
zaterdag, 17 juni 2023
Klok loopt weerHet breken van de roede van poldermolen De Dellen gaf drie jaar geleden een behoorlijk dreun. Die was zelfs zó heftig, dat de klok van de molen stil bleef staan. "Op de dag dat de molen weer gaat draaien, zorg ik dat de klok ook weer gaat lopen", beloofde molenaar André Schuthof. En zo geschiedde: zowel de molen als de klok doet het weer.

In 2020 brak de roede van de Dellen, het gedeelte waar de wieken van de molen aan vastzitten, af. Oorzaak: metaalmoeheid én een lasfout. Er vielen gelukkig geen gewonden bij het breken van de roede. Voorzitter Reint Huizenga: "De molenaar was op dat moment net in de molen. Met heel veel steun, geld en inzet van heel veel mensen is de molen nu weer hersteld.'"

Mevrouw drs. Cora-Yfke Sikkema, burgemeester van Oldambt, (hier)opende de molen. Die werd gelijk in gebruik genomen en zwaaide lustig zijn eindjes rond. Zoals voorzitter Huizenga het samenvatte: "Het was een prima mooie dag met een gunstige zon en wind, veel publiek en een feestelijke sfeer. We kunnen dit met een heel goed gevoel afsluiten nu. Weer een project voltooid. Op naar het volgend!"

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-