Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De mei is vast de hoed en pet tot last.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Sinterklaas bij Stel's Meulen Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 23 november 2009

Stels MeulenA.s. zaterdag, 28 november, om 13:00 uur, wordt de goedheiligman verwacht bij Stel’s Meulen in Harkstede, waar hij de promotiemiddag zal openen. De Sint wordt welkom geheten door Lammert Groenewold, secretaris van de Slochter Molenstichting.

De promotiemiddag wordt   -als eindopdracht van hun opleiding-  georganiseerd door Bé en Irinée Klok. Zij zijn inmiddels een paar maanden  bezig met de opleiding tot molengids, een opleiding die wordt verzorgd door het Groninger Molenhuis. Molengidsen ondersteunen tijdens de openingsuren van de molens de vrijwillige molenaars, in dit geval Gerrit Tammenga en Remy Strijbosch, onder meer door gasten te ontvangen en op een verantwoorde manier rond te leiden.Ook zaterdag zal dat het geval zijn: Bé klok verzorgt om 13:30 uur en 15:00 uur  een rondleiding in Stel’s Meulen.In en bij de molen is koffie en thee met lekkere cake verkrijgbaar en ook is er heerlijke warme Glühwein; alles gesponsord door Coöp Bekkema in Harkstede.Natuurlijk is er die middag informatie te krijgen over molens en molenaarswerkzaamheden. Verder kunnen bezoekers donateur worden van de Slochter Molenstichting en daarmee een steentje bijdragen aan de instandhouding van het rijke molenbezit van de Slochter Molenstichting. Nieuwe donateurs ontvangen gratis een zakje pannenkoekenmeel.
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-