Tijdslijn 98 dagen (woe 29 nov 2023 ... don 24 aug 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
IJs op de dag van Saturijn, het weer maakt daarna korte mette met dit venijn.
Valbeveiliging Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 15 juli 2023
Happy Henk en MarcoVandaag doen Henk Kramer en Marco Doornbos mee aan het CEMI examen valbeveiliging. Onder leiding van instructeur Henk Klöpping volgen zij eerst de theorieles, waarop ook het tuigje, de touwen en stroppen en karabiners worden getoond. Men mag er alvast wat mee spelen en zo leren hoe bijvoorbeeld een karabiner (karabijnhaak) opent en sluit.

Men leert de gevaren van het onbeveiiligd werken in de molen kennen, wat je wel moet doen, wat je niet moet doen als je gaat werken in het gevlucht. Na deze theoretische vorming is het tijd om het in de praktijk te brengen. Om beurten is eerst de één de buddy van de ander, dan omgekeerd. Dan wordt in het juiste ornaat het gevlucht ingeklommen, neemt men de "stabiele werkhouding' aan gaat men weer naar beneden.

Zo is bewezen dat theorie en praktijk op elkaar aansluiten. De trainingen worden driejaarlijks herhaald. Maar voorlopig zijn Marco en Henk voldoende op de hoogte. Beide kandidaten slagen voor het examen en krijgen een e-badge . Van harte gefeliciteerd!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er trekken vannacht buien over het land, die voornamelijk in de oostelijke helft van het land een winters karakter krijgen. In dat deel van het land kan het lokaal dan ook glad worden. Woensdag overdag wordt het droger en zonniger.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-