Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Het groen des velds het oog bekoort doch zelden houdt april haar woord.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Groote Poldermolen in kersttooi Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie   
woensdag, 23 december 2009
Groote Polder in Kersttooi 2009 Sinds enige jaren wordt De Groote Polder molen na de kortste dag (21.12) in kersttooi gezet. De molen krijgt lichtslangen op het gevlucht en wordt in de "lange rust" stand gezet (overhek), in de richting wijzend waarin de wind voor de laatste keer kwam toen de molen draaide. Ook dit jaar is deze nieuwe traditie in stand gehouden. In plaats van de niet bepaald energiezuinige witte glaslichtslangen, die ook nog eens zeer kwetsbaar bleken te zijn, is dit jaar gekozen voor veelkleurige ledlichtslangen. En bij het licht van deze energiezuinige ledjes kijken we terug op een geweldig jaar.

De Stichting heeft behoorlijk wat activiteiten op haar naam kunnen schrijven, waaronder de Groninger- en landelijke molendagen, de landelijke monumentendagen en activiteiten in het kader "50 jaar gas".

Dankzij een zeer actieve benadering van in molens geïnteresseerden kon de activiteitencommissie tientallen nieuwe donateurs noteren. Ook dit jaar verschenen weer een aantal SMS-jes - het inmiddels bekende en zeer geprezen vlugschrift van de SMS - en werd met plezier samen gewerkt met andere vrijwilligersorganisaties. De SMS verdiende met haar activiteiten dan ook de tweede plaats bij de verkiezing voor het Lokaal Compliment!

Ook vierden we dit jaar ook het 150 jarig bestaan van molen De Windlust in Overschild, een happening die deze fraaie molen terecht nog eens extra in het zonnetje zette. 

En last but not least zijn daar de positieve ontwikkelingen rond molen "Enterprise" in Kolham. Inmiddels is de stelling geplaatst. De verwachting is dat wij volgend jaar rond deze tijd de Kerst kunnen vieren in een herstelde molen.

De Slochter Molenstichting wenst allen een gelukkige eindejaarsperiode. Veul hail en zegen!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-