Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
IJsheiligen hebben koude koppen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Master Jacco! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
maandag, 11 december 2023
Master in het middenZaterdag 9 december 2023 om 13.00 uur - het is nog droog als Jacco de Maat op de molen van de Groote Polder aankomt. Daar wachten examinatoren Henk Helmantel en Grieto de Vries hem al op. Samen met notulist Henk Klöpping vormen zij de examencommissie. Die gaat vanmiddag beoordelen of Jacco er klaar voor is. Kan hij verantwoord de molen van de Groote Polder bedienen? Aan het eind van de middag regent het. Maar dat heeft zijn weerslag niet op de uitslag: Jacco is voor de tweede keer instandhouder. En daarmee ook de eerste "CEMI Master" bij de MsMOG.

Jacco was op 13 mei 2021 al geslaagd voor het examen "CEMI praktijkproef instandhouder korenmolen met zelfzwichtend gevlucht" (beter bekend als CEMI-KOZZ). Hij wilde op álle molens van de MsMOG kunnen draaien dus ging hij dit jaar voor de 2e keer door de opleiding. Deze keer voor poldermolens met Oudhollands gevlucht (CEMI-POOH).  Daar was hij trouw bij, al hoefde hij het weerexamen en de veiligheidsexamens niet opnieuw te doen, die papieren had hij al. Wél het examen molenbouw, want er zitten op een molen met Oudhollands gevlucht weer heel andere onderdelen dan op een "klepkemeulen".  Dat had hij allemaal gehaald.

Iemand die op alle molentypes van de MsMOG mag werken heet een "master". Jacco is de eerste die dit heugelijke feit op zijn naam mag schrijven. Master Jacco, van harte gefeliciteerd!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-