Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Op een droge april volgt meest een droge zomer.
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
maandag, 11 december 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 11 december 2023 de volgende besluiten;

  1. om het voorstel van het leerteam over te nemen om Lolke Lijzenga als zelfstandig draaiend moleninstandhouder te benoemen op de Noordstar. Tot het voltooien van de restauratie zal hij geregeld uren maken op Stel’s Meulen en de Windlust.
  2. om mevr. Willy Baas te benoemen tot vertrouwenspersoon voor de MsMOG.
  3. om over te gaan tot een eerste aanschaf van uniforme kleding voor molenaars en moleninstandhouders.
Nagekomen uit de vergadering van 12 juni 2023: Hilke Janssen is benoemd tot bestuurslid als vervanger van de afgetreden Tjip Douwstra. Hij vertegenwoordigt het Waterschap Hunze en Aa’s.
 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-