Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Gras dat in april wast, staat in mei vast.
📹 Vieren Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 28 december 2023
En dan nu ...15 december 2023 - de vrijwilligers van de MsMOG verzamelen zich in de molenschuur. We komen bij elkaar om gezellig wat samen te eten en te drinken en het jaar zo af te sluiten. Dit jaar was een drievoudig jubileumjaar: drie van onze molenaars vierden hun jubileum.  En dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan. Dat deed het ook niet!

Dit jaar was Martin van Doornik maar liefst 40 jaar molenaar. Online was daar al aandacht aan besteed, maar vanavond wordt Martin nog eens extra in het zonnetje gezet. Hij ontvang een mooie gravure van "zijn" molen de Entreprise en is er zichtbaar blij mee.

Martin 40 jaar molenaar

Het zal nog even duren voor Wim van Rheen zo ver is, maar.. hij is hard op weg. Al vijfentwintig jaar molenaar! Ook hij krijgt een mooie gravure van "zijn" Westerse molen.

Wim 25 jaar molenaar

Met 30 jaar zit Marius Biesheuvel mooi in het midden. Hij neem dit jaar afscheid van het molenaarsvak, zijn leeftijd en persoonlijke omstandigheden maken dat noodzakelijk. Maar hij zal ongetwijfeld nog regelmatig op de molen te vinden zijn. Zijn collega en "maatje" Lex van de Gaag spreekt hem toe en overhandigd hem daarna een mooie glazen presse-papier met een "holografische" afbeelding van de Windlust. En een fles met .. eh .. water zullen we maar zeggen. Spraakwater. 

 

De jubilarissen worden daarna nog uitgebreid gevierd met een borrel en een mooi stamppotbuffet. Een mooi jaar, 2023!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-