Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is april schoon en rein, dan zal de mei wel minder zijn.
Marjolein er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 29 december 2023
Prima gedaan!23 december 2023 - geleidelijk aan worden nu ook de praktijkproeven voor de CEMI-leerlingen van 2023 afgenomen. Eerder deed Jacco de Maat al examen, vandaag  is Marjolein Heins aan de beurt. Ze werkt op de Noordermolen. Het is nog even spannend of het wel door zal gaan, omdat depressie "Pia" nogal wat stormwind veroorzaakt. Boven windkracht 5 mogen instandhouders immers niet met de molen werken. Dus ook geen examen doen. Maar de weergoden waren - gelukkig - vanmorgen even van het padje: het is bijna windstil. Het kan dus gewoon doorgaan, met wat "aandrukhulp" van de commissie. Die commissie hoefde er na afloop niet lang over na te denken: met vlag en wimpel geslaagd!

Marjolein stond er na afloop stralend bij. Mag ook wel, ze heeft er hard voor gewerkt. De commissie, bestaande uit een notulist en twee examinatoren, heeft er weinig aan toe te voegen: alle handelingen keurig gedaan, goed bewust van de gevaren die een molen met zich meebrengt. De honderden uren die Marjolein al met haar leermeester Vincent Mathlener op de molen door heeft gebracht kun je er duidelijk aan afzien. Marjolein, van harte gefeliciteerd!

De commissie, leermeester en kandidaat na afloop
Van links naar rechts: examinator Henk Helmantel, notulist Henk Klöpping, leermeester Vincent Mathlener, Marjolein en examinator Eduard Vroom.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-