Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De zonne in de meie, zet oude lieden aan het vrijen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Koen ook klaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 6 januari 2024
Koen geslaagd!Het is aardig grijs in de lucht als de examencommissie arriveert op molen De Ruiten. "Kolle boudel" meent leermeester en molenaar Henk Helmantel. Notulist Henk Klöpping knikt instemmend. Examinatoren Eduard Vroom en Lex van der Gaag vervoegen zich vervolgens ook en slaan zichzelf eens warm. "Kovvie?" vraagt Henk Helmantel. Ja, graag. Ondertussen staat kandidaat Koen van der Zwaag, naar eigen zeggen "onder gezonde spanning" te wachten tot hij aan de slag mag. Als hij uiteindelijk klaar is, valt de eerste sneeuw. Maar die kou is snel uit de lucht, als de examencommissie mag concluderen dat .. Koen is geslaagd. Met vlag en wimpel! Gefeliciteerd, Koen!

Koen heeft het er zelfs nog even moeilijk mee - een lange lijn van voorouders kijkt naar zijn gevoel uit de grijze wolken neer op Koen. Allemaal waren ze betrokken bij molens. En nu sluit Koen zich aan, als instandhouder op de mooie molen De Ruiten in Froombosch. Henk Helmantel gaat er nog eens goed voor staan als de foto wordt gemaakt. Zijn goede instructie heeft een prima resultaat gehad. Koen krijgt bloemen, ieder krijgt een stuk vlaai. Mooie dag!

Joo! Koen er door!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-