Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Verschaft april vele schone dagen, dan pleegt mei de last te dragen.
Kop er af... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Taeke Overdijk   
zaterdag, 10 februari 2024
Kop.. kap..Of eigenlijk de kap is eraf: sinds 19 december is het zichtbaar dat de restauratie van de Noordstar is begonnen. Op die dag zijn de wieken gestreken, de roeden verwijderd en de kap gelicht. De molen staat al lange tijd stil omdat we geen risico wilden nemen om te blijven draaien met een roede die ruim 60 jaar oud is.

Vliegende kie.. eh.. kap

Verder werd het tijd om de bekleding van de kap en de romp te vervangen: hier en daar is het dakleer versleten en lekt het door. De molenmaker heeft de oude roeden opgemeten om deze precies na te kunnen maken. Ze liggen nu nog, gehalveerd, bij de molen en worden waarschijnlijk afgevoerd als oud ijzer. De kap staat ook achter de molen en wordt in het voorjaar bij beter weer opnieuw bekleed. De romp is voorzien van een noodkap om neerslag buiten te houden.

Kop.. kap.. groter

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-