Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Mei niet te koel en niet te nat en niet te droog, vult de schuren hoog.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kop er af... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Taeke Overdijk   
zaterdag, 10 februari 2024
Kop.. kap..Of eigenlijk de kap is eraf: sinds 19 december is het zichtbaar dat de restauratie van de Noordstar is begonnen. Op die dag zijn de wieken gestreken, de roeden verwijderd en de kap gelicht. De molen staat al lange tijd stil omdat we geen risico wilden nemen om te blijven draaien met een roede die ruim 60 jaar oud is.

Vliegende kie.. eh.. kap

Verder werd het tijd om de bekleding van de kap en de romp te vervangen: hier en daar is het dakleer versleten en lekt het door. De molenmaker heeft de oude roeden opgemeten om deze precies na te kunnen maken. Ze liggen nu nog, gehalveerd, bij de molen en worden waarschijnlijk afgevoerd als oud ijzer. De kap staat ook achter de molen en wordt in het voorjaar bij beter weer opnieuw bekleed. De romp is voorzien van een noodkap om neerslag buiten te houden.

Kop.. kap.. groter

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-