Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het onweert in mei, valt er vaak hagel bij.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Pfoei.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 16 februari 2024
Pfoei ..Herhalen, herhalen, herhalen - wie ooit eens cursus kreeg bij onze Stichting weet dat dat het motto is van onze instructeurs. De naam "Hermann Ebbinghaus" is bij iedere leerling dan ook bekend. Daarom is in februari een opfriscursus rond het weer gestart. Normaal gesproken duurt die cursus zes weken, maar deze keer gaat de vliegende vaart er in en doen we het in drie. De stof is immers bij ieder al goed bekend.

De meeste leerlingen die aanschuiven hebben de cursus al eens gedaan, een aantal heeft dat ook met een succesvol afgerond examen bekroond. Dat het leuk is blijkt wel uit de grote opkomst: tien personen, de tafel zit vol. Instructeur Klöpping laat op boeiende wijze het weer nog eens de revu passeren: hoe zat het ook weer met die moleculen, dichte wind, dunne wind? Hoe kan het dat er wind waait? Wat zijn circulatiecellen, welke zijn er dan, wat is het Coriolis effect?

Bij de tweede les krijgen de leerlingen "proefwerk", wat nog niet meevalt. Pfoei.. maar men neemt het serieus, doet zeer zijn best. De resultaten zijn mooi. Onder de "leerlingen" ook een jarige, die op taart tracteert. Na afloop tevreden naar huis - maar je wordt daar niet met rust gelaten. Via WhatsApp is de groep voortdurend met elkaar in contact. Vragen worden afgevuurd, quizjes gedaan. Alles ter ere van Hermann. 

Geweldige dagen! 

Ook eens meedoen met de weercursus? Meld je bij de secretaris van onze stichting: secretaris@msmog.nl

Pfoei .. (helemaal)

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-