Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Roept de houtduif keer op keer, dan komt er zeker heel mooi weer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Alumnificatie 2024 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 6 april 2024
Trotse gecertificeerdenPrachtig weer - in meer dan één opzicht. Veel mooier weer kunnen we er niet bij hebben; een zonnetje en prima temperaturen. De verzamelde MsMOG vrijwilligers hebben de deuren van de molenschuur dan ook wagenwijd opengezet. En het is ook anders weer prachtig: vandaag is de alumnificatie van de tweede lichting instandhouders.  Vandaag krijgen Marjolein Heins, Jan Wehrmeijer en Koen van der Zwaag hun certificaat feestelijk uitgereikt. En Jacco de Maat krijgt er zelfs twee..

Iets na tienen is iedereen binnen en opent voorzitter Reint Huizinga de ceremonie. Hij feliciteert de geslaagden en refereert aan de inspanningen van het Leerteam. Die krijgen daarvoor welverdiend applaus. Dan geeft hij het woord aan Henk Klöpping, die kort iets over de opleiding vertelt.

Zotterdagmörn

Klöpping is uiteraard enthousiast over de opleiding, waar hij de geestelijk vader van is. Maar hij spreekt ook waarderend over de GVM opleiding. Die is inmiddels ook in een verkorte variant beschikbaar. De opleidingen bijten elkaar niet, het is dankzij de inspanningen van zowel GVM als MsMOG te danken dat ze goed op elkaar aansluiten. Dat geeft hoop voor de toekomst

annemiek hoesen

Wethouder Annemiek Hoesen van de Gemeente Midden-Groningen (zie foto hierboven) spreekt daarna haar grote waardering uit voor de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen en het werk van het leerteam. De vrijwilligers zijn van grote waarde voor onze Gemeente, meent zij. Zij ziet met hoeveel enthousiasme en inzet de MsMOG ploeg het werk doet en dankt hen daarvoor. 

Dan volgt de alumnificatie. De leermeesters van de kandidaten - dat zijn de personen die de praktijklessen voor de kandidaten hebben gegeven - spreken "hun" kandidaat kort toe. Vincent Mathlener heeft intensief les gegeven aan Marjolein Heins en refereert aan haar grote inzet. Marjolein is indertijd "met vlag en wimpel" geslaagd voor haar praktijkexamen. Ze zijn samen vaak op de Noordermolen. Marjolein krijgt daarna van Vincent haar certificaat uitgereikt.

Daarna spreekt leermeester Henk Helmantel zijn leerling Koen van der Zwaag toe. Henk refereert aan zijn oude maatje Bertus Hoetjer, die hij nog erg mist. Maar gelukkig is Koen er nu en dat gaat heel goed, meent Henk. Henk heeft speciaal voor Koen nog een foto gemaakt, eigenlijk een collage van twee foto's: één van het 25 jarig jubileum van Koen's Oom, die ook op molen De Ruiten heeft gewerkt, en één van Henk en Koen samen op de Ruiten. Het is dus "in de familie gebleven". Koen is er zichtbaar blij mee. Dan ontvang ook hij zijn certificaat.

En dan mag Henk Klöpping opnieuw het woord voeren, nu tegen zijn leerling Jacco de Maat. Of Jacco zijn eerste certificaat wel bij zich heeft? Jacco kijkt alsof hij water ziet branden - nee, dat heeft hij niet, hoezo? Nou ja, Jacco krijgt vandaag TWEE certificaten, maar daarvoor moet hij eigenlijk zijn eerste certificaat ook laten zien.. Want Jacco krijgt vandaag zijn tweede instandhouders certificaat, deze keer voor de poldermolen met Oudhollands gevlucht.   En hij had al een certificaat voor korenmolens met zelfzwichting. Gelukkig zijn alle certificaten ook online te verifiëren, dat had Henk natuurlijk al even gedaan - en dus krijgt Jacco nu ook het allereerste CEMI Master certificaat! Hij is er verguld mee. 

Jan Wehrmeijer zou nu eigenlijk aan de beurt zijn, en zijn leermeester Koos Uil zou hem vandaag het certificaat uitreiken. Maar Koos is herstellend van een operatie en Jan - Jan staat in Frankrijk met motorpech.  Hij ontvang zijn certificaat binnenkort uit de handen van voorzitter Reint Huizenga. 

Precies op tijd arriveert de ploeg van RTV Noord die een live interview komen doen voor het programma Noord en Ommeland.  Verslaggever Rene Walhout interviewt Henk Klöpping en Marjolein Heins. 

RTV Noord interviewt Marjolein 


Luister naar het interview.

De aanwezigen werden vergast op een drankje en een hapje en hadden het nog lang gezellig. Weer een mooie dag!

Trotse gecertificeerden (groot)De alumni poseren met hun certificaat.  Voorzitter Reint Huizinga (2e van links) neemt waar voor Jan Wehrmeijer, die in Frankrijk stond met autopech..

 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-