Tijdslijn 98 dagen (maa 17 jun 2024 ... din 12 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wie nu zijn vel niet brandt, staat straks wat witjes op het strand.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Nanabrander! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 9 juni 2024
Gefeliciteerd, Marco!Groninger molenweekend 2024 - de molens van de MsMOG draaien volop. Gisteren draaide Henk Klöpping 's middags de molen, vandaag mag kersverse moleninstandhouder Marco Doornbos de enden laten komen. Eerst in de lege, later met lange halven, maalt de molen er lustig op los. Dan komt voorzitter Reint Huizenga op het fietsje aantrappen. Want Marco heeft weliswaar zijn e-badge al gekregen, maar het papieren certificaat nog niet. Dat komt nu.

Reint heeft het certificaat bij zich, keurig in een lijstje zoals we dat altijd doen bij onze Stichting. Hij wandelt naar de molen waar Marco en zijn vriendin Esmay samen naar de malende molen kijken. Net waren daar ook Esmay's ouders aangekomen, die de kersverse instandhouder wel eens "live" met die molen wilden zien werken. Zij zijn getuigen van het uitreiken van het certificaat. Reint houdt een korte toespraak waarin hij de opleiders van Marco roemt en uiteraard Marco zelf. Die is er blij mee.  

Gefeliciteerd, Marco!Marco (links), het certificaat (midden) en Reint (rechts)

Marco is nu instandhouder, maar wil ook graag nog molenaar worden. Hij blijft dus in opleiding op "zijn" molen, want de GVM opleiding wordt daar ook gegeven. Nog vele jaren draaiplezier gewenst, Marco!


 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-