Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Heden schupjes, morgen drupjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kom kijken! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie   
woensdag, 7 april 2010
beschot 1 Op maandag 19 april wordt de gerestaureerde korenmolen van Kolham (Groningen) grotendeels herplaatst. Die dag zullen zowel het achtkant als de kap worden gezet op het zogenaamde onderachtkant. We spreken van een spectaculair hijswerk, omdat het nog bestaande deel van de molen op locatie erg hoog is: zo´n 14 meter. De voorbereidingen beginnen al op donderdag 15 april.
U wordt van harte uitgenodigd om dit werk te komen bekijken!

Dit herstel mag een mijlpaal worden genoemd. In het jaar 2000 verbrandde de molen grotendeels op 19 juni. Lang werd gedacht dat deze molen voor altijd verloren zou zijn, maar na een forse inspanning van 10 jaar werk -veelal achter de schermen- en gulle bijdragen van diverse partijen is in 2009 molenbouwer Molema te Heiligerlee begonnen met het herstel. En nu is het dan zover om het dorp Kolham haar molen terug te geven. De molen heet Entreprise (Onderneming) Gelet op alles wat er gebeurd is klopt dat wel zo´n beetje!

De planning van het werk is als volgt, waarbij wordt opgemerkt dat een te harde wind kan nopen tot aanpassing.
 
Vrijdag 16 april: transport van het achtkant per boot door het Winschoterdiep van Heiligerlee naar Hoogezand. Aanvang werk: om 13.00 uur op de boot. Aankomst in Hoogezand is tussen 15.00 en 16.00 uur
 
Zaterdag 17 april: 07.00 uur: het achtkant passeert de snelweg, die hiervoor kort wordt afgesloten, en wordt nabij de molen neergezet. Ook op zaterdag (´s morgens) het transport van de kap per trailer van Heiligerlee naar Kolham.
 
Maandag 19 april (aanvang volgt): plaatsen van achtkant en kap op de molen.
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-