Tijdslijn 98 dagen (din 25 feb 2020 ... woe 20 nov 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in februari de muggen zwermen, moet ge in maart uw oren wermen (warmen).

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Uitje voor Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 17 april 2010
Entreprise op een boot
Vrijdag 16 april is het transport begonnen van de stellingkorenmolen Entreprise van Kolham. Na uitvoerige voorzorgsmaatregelen is de molen vanaf de werkplaats van Molenbouwer Molema te Heiligerlee per trailer naar Eextahaven gebracht. Daar werd het op een ponton geplaatst en rond 18.00 uur kwam de molen aan in Zuidbroek. Op de foto (van L. Groenewold) ziet u het passeren van de Eexterbrug in Scheemda. Het paste allemaal net. De dukdalven werden nog wel even aangetipt.

Entreprise bekijkt het atomium Zaterdag 17 april is de molen naar Kolham overgebracht. De rit begon rond 8 uur 's morgens, vanaf het industrieterrein in Zuidbroek. In goed overleg en met een uitstekende coördinatie tussen transportbedrijf Remmers uit Muntendam en molenbouwer Molema te Heiligerlee zijn op afzonderlijke trailers de kap en het achtkant zonder problemen getransporteerd.

Entreprise maakt een rondje Om elf uur was de klus geklaard en stond het achtkant naast de molenromp in Kolham.  Ook de kap en lange spruit zijn aangekomen.

Maandag 19 april 2010 wordt als voorlopig eindresultaat de molen weer op zijn onderbouw herplaatst. Het werk begint daar ook rond 08.00 uur.

Kap is gearriveerd Na 10 jaar krijgt Kolham zijn molen weer terug. De wieken worden later dit jaar aangebracht.

Daarop is de molen weer maalvaardig.

Ook in de transportwereld in dit uiteraard groot nieuws, op de webstek van Transport Online kunt u ook fraaie foto's bekijken.

Huisfotograaf en MIO Jan Danes heeft ook nu weer een serie schitterende foto's gemaakt.

En op de webstek van "112 Hoogezand " is er ook uitgebreid aandacht aan het transport over waterbesteed, inclusief een mooie video-opname. 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het wisselend bewolkt en kan er in het oosten nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C en wordt pas aan het einde van de nacht bereikt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-