Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Blijven de zwaluwen ook nog na de 25 ste, wees voor de winter niet bang.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Creatief 2010 - een goed begin.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de activiteitencommissie,   
donderdag, 17 juni 2010
Onthulling fototentoonstelling creatief 2010 - 1 Zaterdag, 12 juni, waren onze molens weer open voor publiek en is de openlucht fototentoonstelling Droge voeten, Dreuge vouten geopend.

De woensdag voor de opening werden de fotodoeken en de frames bezorgd. Meteen hebben we een testopstelling gemaakt om te kijken hoe het systeem werkte en of we het zelf konden installeren. Na passen en meten lukte het prima. De donderdag hebben we met vijf man sterk alle frames en doeken geïnstalleerd. Het resultaat mocht er zijn! Na een lange dag stonden er twaalf doeken in vier series langs de dijk. Iedereen was enorm enthousiast over het resultaat. Ook van de eerste nieuwsgierige passanten langs de Groenedijk kregen we positieve reacties.

Vrijdag, nog één dag voor de opening, de dag van de puntjes op de I. Op het terrein bij de Fraeylemamolen, de locatie van de officiële onthulling van de doeken, hebben we een grote tent opgebouwd voor de catering. Bij elk serie hebben we een informatiepaneel geplaatst zodat elke passant kan lezen over de totstandkoming van de tentoonstelling.

Zaterdag 12 juni, het is zover. Iedereen was vroeg uit de veren om het terrein bij de molen gereed te maken voor de ontvangst van de gasten. Om elf uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen en iets over half twaalf stonden er ruim 70 man op het terrein aan de koffie en de Grunneger kouk, te genieten van de viool- en accordeonmuziek en het mooie weer. Dit had niet beter gekund! 

Ceremoniemeester Lammert Groenewold opende de bijeenkomst door iedereen van harte welkom te heten. Daarna beet onze voorzitter Koos Brekeling het spits af door het publiek te vertellen wat de Slochter Molenstichting doet en beweegt. Wethouder Scheidema van gemeente Slochteren sprak vervolgens mooie woorden over het belang van de molens en de Slochter Molenstichting voor de gemeente. De wethouder en twee van onze molenaars mochten daarna de doeken officieel onthullen (zie foto). Onder luid applaus werden de foto’s onthult daarmee was de fototentoonstelling officieel een feit.

Toen was het woord aan fotograaf Annie Beugel. Zij vertelde hoe het project vanaf de keukentafel ontstaan is en gegroeid tot de werkelijke tentoonstelling. Ze gaf het publiek de opdracht naar haar foto’s te kijken en daarmee hun eigen verhaal te vormen over de polders rond Slochteren. Tot slot vertelde Tineke Neyman een spannend en vermakelijk verhaal over Jan Zondervrees, die als blijk van zijn durf een nacht in een spookmolen moest doorbrengen en zo tegen de vrouw van zijn leven aanliep. Het enige waar hij ooit bang voor zou zijn. Een erg mooi verhaal en prachtig verteld. Hopelijk hebben Annie en Tineke het publiek geïnspireerd om hun eigen verhaal in te sturen voor het literair podium.

Later die middag waren de molens open voor publiek met een markt van oude ambachten en hobby’s en verhalenvertellers op de molens. Het weer was erg mooi dus was er behoorlijk wat publiek. Later in de middag begon het echter stormachtig te waaien en moesten we vanwege kans op schade aan de tenten de dag iets eerder eindigen dan gepland. Maar niet getreurd, we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tweede Slochter Molendag!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-