Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zoele mei, boerengeschrei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Een feestelijk einde! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de activiteitencommissie,   
zondag, 12 september 2010
Uitreiking van de hoofdprijs Tijdens Open Monumentendag, afgelopen zaterdag, vierde de Slochter Molenstichting haar derde en laatste feestdag van dit jaar. Hiermee kwam een einde aan een bijzonder jaar waarin de Stichting voor het eerst een Creatief Evenement gehouden heeft.  Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij molen de Ruiten in Slochteren werden de winnaars van het Literair Podium, een verhalen- en gedichtenwedstrijd voor professionals en amateurs, bekend gemaakt.

De winnaar in de categorie "Proza" was persoonlijk aanwezig bij de uitreiking en mocht haar verhaal "Molenaarsmeel", zelf aan het publiek voordragen.De winnares, Lies Determan, ontving lovende woorden van juryvoorzitter Kees Spiering. “Molenaarsmeel is een gepassioneerde ode aan Groningen, doordacht en met veel plezier geschreven, klaar voor publicatie”. Lies Determan is een beginnend schrijfster maar ontpopte zich tijdens de voordracht van haar werk als een volleerd vertelster. Met haar verhaal wist ze het publiek van het begin tot het eind te boeien.

Annie krijgt het 1e exemplaar De Slochter Molenstichting heeft in samenwerking met fotograaf Annie Beugel een openlucht fototentoonstelling georganiseerd. Grote fotodoeken hebben de hele zomer aan de Groenedijk in Slochteren gestaan. Tijdens de slotbijeenkomst afgelopen zaterdag blikte fotograaf Annie Beugel terug op de tentoonstelling. “Met mijn foto’s heb ik de mensen in de omgeving de waarde en schoonheid van het landschap willen laten zien. “Ze vertellen het verhaal van het ontstaan van het landschap en de belangrijke rol die de molens daarin gespeeld hebben.” Ook vice-voorzitter van de Slochter Molenstichting, Bart Starke blikt terug en merkt op dat de tentoonstelling erg goed gevallen is binnen de gemeente. “Ik ben er geregeld langs gefietst en altijd zag ik mensen staan kijken. Ook de reacties van de mensen waren erg positief.”

De ingezonden verhalen en gedichten zijn, samen met de foto’s van de openlucht tentoonstelling, gebundeld in een boek getiteld "Droge voeten Dreuge vouten". Wethouder Cultuur van gemeente Slochteren, de heer Scheidema, overhandigde de eerste exemplaren aan de vice-voorzitter van de Stichting en fotograaf Annie Beugel. “Met dit boek hebben we een mooie blijvende herinnering aan deze creatieve zomer, gefeliciteerd met het mooie resultaat.” Aldus wethouder Scheidema.  

Met het Creatief Evenement heeft de Stichting middels fotografie en literatuur veel mensen in aanraking gebracht met haar cultureel erfgoed, de molens. “Het was onze doelstelling om mensen die normaal gesproken niet in aanraking komen met molens ons cultureel erfgoed te tonen, en dat is goed gelukt” aldus de organisatie. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.” 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-