Tijdslijn 98 dagen (zat 13 jul 2024 ... zon 7 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer het op Sint Henricus droog is of regent, zeven weken duurt die zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kruis na 10 jaar terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
vrijdag, 8 oktober 2010
Een nog kale EntrepriseDonderdag 14 oktober 2010 om plm 10.00 uur worden de wieken teruggeplaatst op de molen Entreprise van Kolham. Na de fatale brand op 19 juni 2000 zal de molen na 10 jaar weer volledig staan te pronken op de driesprong in het hart van het dorp Kolham. Het omvangrijke herstel begon in 2009. De molenbouwers van firma Molema te Heiligerlee hebben sindsdien hard gewerkt om de afgesproken deadline van 31 december 2010 te halen.

Eerder dit jaar werden het bovenachtkant en de kap geplaatst. De spanning bij de Kolhamsters en een grote groep molenvrienden nam zichtbaar toe. Hoe lang nog voor de Entreprise weer draait? Nu is het dan zover. Het wiekenkruis dat levendigheid brengt in zowel de molen als de directe omgeving is gereed.

Na het plaatsen zijn de molenbouwers nog enkele tijd bezig om de wieken te voorzien van de benodigde onderdelen. Vervolgens gaat men in de molen van boven naar beneden de laatste hand verrichten aan de maalinrichting. Zoals het er nu uit ziet wordt de deadline keurig gehaald en wie goed oplet ziet de Entreprise misschien al eerder voorzichtig rondgaan. 

Wilt u dit meemaken? Het is het verstandigst dan om plm 9.45 uur aanwezig te zijn. De weersomstandigheden bepalen of het hijswerk veilig kan worden verricht, bij "min weer" gaat het niet door. Twijfelt u, neem dan contact op met de secretaris van de Slochter Molenstichting (zie "contact").
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Zaterdag is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-