Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Onweer in mei, gras in de wei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Biotoop GP nog beter! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
vrijdag, 28 oktober 2011

Al jarenlang zijn er twee vaste thema's als molenaar Klöpping van de Groote Poldermolen aan het woord is: de circuitbemaling die maar steeds niet tot stand komt en de 3 enorme populieren die de wind uit het noord-oosten wegvangen en "die eigenlijk nog eens gekapt moeten worden". Steevast gevolgd door de opmerking "maar zolang de hele dijk nog volstaat met die grote knoeperts laat ik die van mij ook staan". Maar de Gemeente Slochteren heeft recent opdracht gegeven al die idioot hoge bomen van de dijk te vellen - en dus kon het niet anders en werden ook de 3 peppels naast de GP geveld. Op de video kunt u zien hoe de laatste van de reuzen valt.

De laatste boom valt Om te zien hoe groot de verbetering is voegen we hier een foto bij waarom de nieuwe en de oude situatie over elkaar heen zijn geprojecteerd. Klik op het plaatje om de grote afbeelding te zien. Duidelijk wordt hoe groot de belemmering was die nu weg is gevallen. De bomen waren meer dan 30 meter hoog, de molen heeft een vlucht van 22 meter en stond dus tamelijk nietig te zijn  De nieuwe situatie is nu dat de GP rondom vrije windvang heeft, met nog een kleine belemmering door de maalschuur en de 2 kastanjes die nog over zijn gebleven. "Maar die laat ik voorlopig even staan tot die circuitbemaling eindelijk eens rond is gekomen"  merkt een zichtbaar vergenoegde molenaar Klöpping op.

Zo was het ooit

Zo komt een eind aan een lang tijdperk waarin de GP rondom ingegroeid raakte. In 2006 was de molen nog volledig omsingeld door woest hout, zie de foto (met dank aan de SBB die deze belangeloos ter beschikking stelde). Inderdaad, de molen moet daar ergens links staan - als je heel goed kijkt kun je nog net de top van een wiek zien - als je heel goed kijkt..

Hoezeer de situatie is verbeterd kunt u op onderstaande foto zien, die in december 2011 is gemaakt. 

GP met Gabrielvlag en verbeterde biotoop

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-