Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als de wind in april stevig stoot overstroomt gewis de zomersloot.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kap Windlust herplaatst Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
woensdag, 9 november 2011

Plaatsen kap Overschild De kap van onze molen Windlust in Overschild zit er weer op.  Woensdagmorgen 9 november 2011 begon het werk om 8 uur. Omstreeks 8.45 uur was het ook al weer voorbij. Toen lag de gerestaureerde kap weer op zijn plaats: boven op het achtkant van molen Windlust.

De beide molenaars en enkele bestuursleden van de Slochter Molenstichting, eigenaar van deze uit 1859 daterende korenmolen, keken vergenoegd naar boven. Ondanks de dichte mist was de klus vakkundig en in een oogwenk verricht. 'Het zicht der weer strak oet.' was het commentaar. Een Groninger understatement voor het werk wat er aan was voorafgegaan, maar niettemin waar.

Lees het speciale bulletin wat over de restauratie van deze molen is gemaakt!

Plaatsen kap Overschild II De molen met de zojuist geplaatste kap ziet er puik uit. Vlak na het plaatsen van de kap volgden tevens de staart en de schoren. Deze zorgen er straks voor dat de kap met de wieken (die over ruwweg anderhalve maand worden geplaatst) weer op de wind kan worden gezet, zodat de molen weer volop kan malen. De beide mulders Biesheuvel en Van der Gaag zien daar met vertrouwen en werklust naar uit. Komt mooi uit: de molen met zijn naam Windlust flink aan de draai en de beide mulders met stevige werklust aan de slag. Een betere combinatie is nauwelijks denkbaar.


 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-