Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Pancras, Servaas en Bonifaas, ze geven vorst en ijs helaas.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Dag, Tom... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 5 februari 2012

Foto Tom KrabbendamEen tijdje geleden had ik Tom Krabbendam nog even "op de molen". Er moest wat worden gerepareerd en Tom kwam poolshoogte nemen. We stonden nog even wat te bomen over de molen, over de molenmakerij in het bijzonder. Ik sprak mijn waardering nog uit voor het mooie werk wat ik bij onze molens had gezien van een bepaalde molenmaker. Tom grinnikte en dankte me voor het compliment - het bleek dat hij degene was die dat mooie werk had gemaakt. Een uitzonderlijk vakman. "Nou, Tom, ik meen het zoals ik het zei: puik werk, complimenten". En zo was het ook.

Dat het de laatste keer zou zijn dat ik Tom had gezien was me toen natuurlijk niet duidelijk. We hadden daarna per mail nog een paar keer contact. Maar een week geleden bereikte ons het bericht dat Tom was overleden. Weggerukt, nog in het volle leven, nog volop aan het werk. Onze secretaris Lammert Groenewold, die meer dan gemiddeld vaak contact met hem had, reageerde in een mailtje aan ons ontdaan en verdrietig. Een mooi mens een een uitstekend vakman is weggerukt. "Als het huis klaar is, ben je klaar om te sterven" stond op zijn rouwkaart. Wel, het huis is af en zal, zoals dat altijd ging bij Tom, met zorg en toewijding zijn gemaakt.

De molenaars, bestuurders, instructeurs en leerlingen van de Slochter Molenstichting wensen de familie Krabbendam veel sterkte. Uit respect voor wat Tom heeft gedaan voor ons en onze molens hebben wij onze molens de afgelopen week in de rouw gezet. Moge hij rusten in vrede.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-