Tijdslijn 98 dagen (zat 27 jul 2024 ... zon 21 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De wakkere hooimaand geeft de zeisen, de maaier in de hand met vlijt, daar lege schuren hooi vereisen, om het vee te voeden in wintertijd.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kapotte kruipaal.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 1 april 2012

Kapotte Krooipool.. Het les geven op poldermolen De Groote Polder is de afgelopen weken wat moeilijker geworden. Eén van de kruipalen naast het 'oetlopersgat' oftewel de buitenwaterloop is tijdens het kruien uit de grond getrokken. En dan is het soms wel wat behelpen bij het kruien - of, zoals instructeur Klöpping dan zegt: het krooien.

Hoofdreden: in de 70-er jaren zijn tijdens de laatste grote restauratie wel wat korte palen geplaatst. Dat viel uiteraard eerst niet op. Het zijn immers net ijsbergen: alleen de top kun je zien! Over de jaren is de grondslag wat grillig geworden waardoor nu op deze plek de lengte van de kruipaal onvoldoende is om de krachten tijdens het kruien te weerstaan.

Dit deed zich al eerder voor bij de beide kruipalen naast de vijzelbak. Die zijn daarom al eerder vernieuwd. Het bestuur heeft nu Martijn Krabbendam de opdracht gegeven e.e.a. te herstellen. Daarnaast gaat hij tevens de vang richten, en een nieuwe lendestut aanbrengen. Planning van het werk is week 17 (laatste week van april). Uiteraard zou het goed zijn om ook de grondslag rond de molen te verbeteren: op plekken tijdens het kruien blijken voor sommige leerlingen de armen wat tekort (we gebruiken een lier). Maar het plan om bij de molen ook een rondmaalcircuitje te leggen leven nog. In dat geval is het slim om beide zaken met elkaar te combineren. We houden u op de hoogte.

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag krijgt Limburg te maken met wat regen, in het noordoosten is er later kans op een bui. Vanaf morgen meer zon in het hele land, blijft het droog en stijgt de temperatuur vanaf maandag naar ronduit zomerse waarden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-