Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in februari de muggen zwermen, moet ge in maart uw oren wermen (warmen).

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Pfoei.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 16 februari 2024
Pfoei ..Herhalen, herhalen, herhalen - wie ooit eens cursus kreeg bij onze Stichting weet dat dat het motto is van onze instructeurs. De naam "Hermann Ebbinghaus" is bij iedere leerling dan ook bekend. Daarom is in februari een opfriscursus rond het weer gestart. Normaal gesproken duurt die cursus zes weken, maar deze keer gaat de vliegende vaart er in en doen we het in drie. De stof is immers bij ieder al goed bekend.
Lees verder...
 
Kop er af... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Taeke Overdijk   
zaterdag, 10 februari 2024
Kop.. kap..Of eigenlijk de kap is eraf: sinds 19 december is het zichtbaar dat de restauratie van de Noordstar is begonnen. Op die dag zijn de wieken gestreken, de roeden verwijderd en de kap gelicht. De molen staat al lange tijd stil omdat we geen risico wilden nemen om te blijven draaien met een roede die ruim 60 jaar oud is.
Lees verder...
 
Koen ook klaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 6 januari 2024
Koen geslaagd!Het is aardig grijs in de lucht als de examencommissie arriveert op molen De Ruiten. "Kolle boudel" meent leermeester en molenaar Henk Helmantel. Notulist Henk Klöpping knikt instemmend. Examinatoren Eduard Vroom en Lex van der Gaag vervoegen zich vervolgens ook en slaan zichzelf eens warm. "Kovvie?" vraagt Henk Helmantel. Ja, graag. Ondertussen staat kandidaat Koen van der Zwaag, naar eigen zeggen "onder gezonde spanning" te wachten tot hij aan de slag mag. Als hij uiteindelijk klaar is, valt de eerste sneeuw. Maar die kou is snel uit de lucht, als de examencommissie mag concluderen dat .. Koen is geslaagd. Met vlag en wimpel! Gefeliciteerd, Koen!
Lees verder...
 
In memoriam Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 29 december 2023
Molen in de rouwVandaag bereikte ons het droeve bericht dat onze molenvriend Douwe Koops op 27 december is overleden. Hij is 69 jaar geworden. Nog maar kort geleden kreeg hij bericht dat hij een ongeneeslijke ziekte had. Het is daarna heel snel gegaan. Wij wensen allen die hem lief hebben veel sterkte. Douwe zal worden gemist. Waar mogelijk staan onze molens in de rouw.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 4 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-