Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer de oostenwind tegen den avond gaat liggen, waait hij ligt de volgende dag opnieuw.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Hamsters gezocht! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 14 juni 2024
Lammert werkt aan de baard van de EntrepriseKolham is een gezellig dorp. De Hamsters staan voor elkaar klaar en waarderen hun historie. Wij zijn er
dan ook heel blij mee dat onze molen “Entreprise” in Kolham staat. “Wij” zijn de molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MsMOG). De eigenaar van de mooie Hamster molen, die wijd en zijd zichtbaar is. Velen herinneren zich nog de verschrikkelijke brand, waarbij de molen grotendeels verloren ging. Maar ook de herbouw, waarna er weer regelmatig wordt gedraaid.
Lees verder...
 
Nanabrander! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 9 juni 2024
Gefeliciteerd, Marco!Groninger molenweekend 2024 - de molens van de MsMOG draaien volop. Gisteren draaide Henk Klöpping 's middags de molen, vandaag mag kersverse moleninstandhouder Marco Doornbos de enden laten komen. Eerst in de lege, later met lange halven, maalt de molen er lustig op los. Dan komt voorzitter Reint Huizenga op het fietsje aantrappen. Want Marco heeft weliswaar zijn e-badge al gekregen, maar het papieren certificaat nog niet. Dat komt nu.
Lees verder...
 
A welcome guest! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 7 juni 2024
We all love mills :-)Today is a very special day: Nalin Amarathunga from Sri Lanka visits the oldest still functioning drainage mill of our Province (molen van de Groote Polder). I am very happy to receive Nalin on "my" mill. I show him around and explain a bit about the history of the old mill and how the instrument works. Nalin is impressed: in Sri Lanka they do not have any mills at all, he explains, instead they have a gravitation driven watering system. He takes a lot of photographs, to show to his family later. After an hour, we part as good friends. It does not matter where one is born: you can always appreciate a Dutch windmill!
Lees verder...
 
Marco er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 1 juni 2024
Marco er door!Vanmorgen verzamelen zich Henk Helmantel, Eduard Vroom en Henk Klöpping bij de molen van de Groote Polder. Ze gaan Marco Doornbos de maat nemen. Die heeft eerder al zijn theorie behaald: de examens molenbouw, veiligheid, valbeveiliging en weerkunde. Nu is het tijd voor zijn praktijkproef. Aan het eind van de morgen is de uitslag bekend: Marco is geslaagd!
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 4 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond en vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Morgen is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-