Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het koud en nat in juni is, dan is het heel het jaar ook mis.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Veel-icitaties! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 15 juni 2022
Jaargang 2005Op 14 juni 2006 behaalden Lex van der Gaag en Henk Helmantel hun molenaarsexamen.  Op 15 juni 2006 hebben Gerrit Tammenga en ondergetekende hun dat nagedaan. Tijdens de opleiding heb ik een weblog bijgehouden, dat nog steeds online te vinden is . Vandaag zijn we dus zestien jaar molenaar! De tijd vliegt. Gelukkig zijn de molenaars van de jaargang 2004 nog in leven en merendeels nog steeds actief bij de MSMOG. Maar vandaag is een goede dag om nog eens terug te kijken. Hoe ging het ook alweer..
Lees verder...
 
Groninger molendagen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 13 juni 2022
Stoer teamnZonnig, blauwe luchten met een Hollands wolkje er in - wat een pracht weer voor de Groninger Molendagen. De mannen van de maalploegen op de molens van de MSMOG hebben er zin in. De meeste van onze molens zijn open en draaien, sommige malen zelfs. We voegen een kleine foto-impressie van deze geslaagde dagen bij.
Lees verder...
 
Standerd..? Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Technische Commissie   
dinsdag, 10 mei 2022
Standerd..?Soms zit het de molenaar niet mee. Zo had molenaar André Schuthof dubbel pech. Eerder brak een roede af van molen De Dellen, waar André de molenaar van is. Grote ontreddering, een geweldige inspanning van Bestuur, vrijwilligers en allerhande donateurs volgde - met als resultaat dat we De Dellen weer kunnen herstellen. Maar het noodlot was nog niet klaar met André: bij de serie zware stormen die we recent hadden bezweek ook nog eens de staak van de tjasker, die altijd bij De Dellen staat. Gelukkig is dat ook weer goed gekomen.
Lees verder...
 
DHM getuigschrift Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 24 april 2022
Posthuum getuigschriftOnder voor molenaars excellente weersomstandigheden zijn gisteren de getuigschriften voor (vrijwillige) molenaars uitgereikt. Onze molenaar Bertus Hoetjer zou daar bij zijn geweest, de bekroning van een jarenlange opleiding. Helaas mag hij het niet meer meemaken, hij overleed op 8 maart jongstleden.. Zijn molenvriendin en buurvrouw Annet Brinkgreve nam namens hem het getuigschrift in ontvangst.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 4 van 391
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de laatste dag van juni verloopt in vooral het binnenland nog zomers warm met in het oosten maximumtemperaturen tot 29 of 30 graden. De warmte wordt echter de wacht aangezegd. Dat proces gaat vanmiddag gepaard met regen en vooral in het noorden en oosten onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-