Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Brengt Allerheiligen winterweer, tien dagen duurt het zeer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Nieuwe ronde CEMI Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 4 augustus 2022
CEMI weerexamen - klaar om te starten Verleden jaar september zijn we met onze eigen, verkorte en versnelde opleiding begonnen. Deze opleiding  - de CEMI opleiding - heeft 4 nieuwe instandhouders opgeleverd, die inmiddels op hun molens actief zijn. Voor onze korenmolens zijn we nu goed voorzien. Maar .. we hebben ook nog poldermolens, en daar kunnen we nog wel hulp gebruiken! Daarom starten we in januari 2023 weer een nieuwe ronde van onze CEMi opleiding, deze keer voor poldermolenaars. Interesse?
Lees verder...
 
Vaarverij kloar Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 21 juli 2022
Kloar mit vaarverij!Vandaag kregen we bericht van molenaar Koos Uil dat Sommer klaar was met het schilderen van de molen. Dat is gebeurd in het kader van regulier onderhoud. De mannen van Sommer gingen er speciaal even voor staan. Het resultaat mag er zijn, de molen kan er weer jaren tegen!
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 12 juli 2022
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 11 juli 2022 het volgende;

  1. Tim Smit, bestuurslid, wordt coördinator van de vrijwilligers.
  2. De Brons motor bij molen Windlust in Overschild is definitief opgeleverd.
  3. Jacco de Maat, Harm Kuipers en Lolke Lijzenga zijn geslaagd en zijn nu gecertificeerde moleninstandhouders.
 
Veel-icitaties! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 15 juni 2022
Jaargang 2005Op 14 juni 2006 behaalden Lex van der Gaag en Henk Helmantel hun molenaarsexamen.  Op 15 juni 2006 hebben Gerrit Tammenga en ondergetekende hun dat nagedaan. Tijdens de opleiding heb ik een weblog bijgehouden, dat nog steeds online te vinden is . Vandaag zijn we dus zestien jaar molenaar! De tijd vliegt. Gelukkig zijn de molenaars van de jaargang 2004 nog in leven en merendeels nog steeds actief bij de MSMOG. Maar vandaag is een goede dag om nog eens terug te kijken. Hoe ging het ook alweer..
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 406
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-