Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als vroeg krokussen bloeien, dan zullen ze met de koude stoeien.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 29 september 2023
Vier mulders op een rijtjeVandaag zijn onze leerlingen Henk van der Mast (2e van links) en Albert Meijering (1e van rechts) geslaagd voor het landelijk examen, afgenomen door De Hollandse Molen. Daarmee is hun opleiding bij onze Stichting voltooid. Op de foto zien we ook David Reitsma (1e van links) en Johan van Dijk (2e van rechts), die namens de afdeling Groningen het examen bijwoonden. Bestuur en vrijwilligers van de MsMOG feliciteren deze nieuwe molenaars van harte!
 
Optempelen bovenas Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 27 september 2023
plankje plankje plankje plankje ..De week is nog maar net begonnen of daar rijdt Martijn Krabbendam het erf van De Ruiten op. "Boudel mout weer kloar". Een tijdje geleden hadden molenaar Henk Helmantel en zijn leerlingen Koen van der Zwaag en Henk Kramer ontdekt dat de beet van de kammen niet goed was èn dat het buikstuk van de vang meer en meer ging aanslijten.  Het is standaard lesstof - en nu dus helaas in de praktijk bewezen: "din is der wat versakt". En dus komt vandaag Martijn de as optempelen en wat nieuw stapelhout plaatsen. Een fotoverslag.
Lees verder...
 
Nacht van de nacht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
vrijdag, 22 september 2023
Als sterren fonk'lend aan de hemel staan..Laat het donker donker en ontdek op zaterdag 28 oktober hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht . De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de negentiende keer georganiseerd.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 15 september 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 12 september 2023 het volgende;

  1. Het bestuur heeft besloten een vertrouwenspersoon te benoemen.

  2. Het bestuur heeft de volgende bijeenkomsten gepland: vrijwilligersavond op 1 november 2023 en de eindejaarsbijeenkomst op 15 december 2023. 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-