Tijdslijn 98 dagen (woe 27 sep 2023 ... don 22 jun 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Schijnt herfstmaands zon met zomerkracht, maakt veelal wintermaand ook zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
25 jaar trouw molenaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 11 mei 2023
Wim 25 jaar molenaar!Als 23 jarige was hij al als molenaar actief. Maandag 11 mei 1998 wist Wim zijn opleiding als molenaar met goed gevolg af te ronden. Dat vond plaats op koren en pelmolen De Onrust in Oude Pekela. Dezelfde dag werd hij benoemd als molenaar op de Westerse Molen in Nieuw Scheemda. Wim is dus vandaag - 25 jaar molenaar!
Lees verder...
 
📹 Poaske! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Vincent Mathlener   
maandag, 10 april 2023
Kiek! Aine vonden!Paasdagen om niet snel meer te vergeten. Paaseitjes zoeken bij en in de molen is toch wel leuk.... Druk aan het zoeken en eitjes over het hoofd zien omdat ze toch goed verstopt tussen de pollen gras zaten. In de Entreprise zaten de eitjes ook goed verstopt, maar toch hebben ze alles kunnen vinden.  Op 1e paasdag bij De Noordermolen en 2e paasdag op Molen De Entreprise te Kolham.
Lees verder...
 
Zwaar weer.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 29 april 2023
Zwaar..De tweede lichting CEMI instandhouders is in de afgelopen zes weken geschoold in veiligheid, biotoopkunde, onderdelennamen en het weer. Vanmorgen nemen we het examen weerkunde af.  Het examen wordt door de meeste kandidaten als "pittig' getypeerd. Het is dan ook het zwaarste examen van de CEMI opleiding. De kandidaten worden om kwart over tien ontvangen met koffie.
Lees verder...
 
Prachtig nieuws Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 31 maart 2023
Mooi man!Er zijn vandaag een paar leuke zaken te melden. Prachtig nieuws dus! Allereerst: het fonds Groot onderhoud waaronder Restauratie Rijksmonumenten Groningen (GRRG) van de provincie heeft positief gereageerd op ons verzoek tot het verlenen van subsidie voor restauratie van de Noordstar. Met dit bedrag, € 149.800, en de al eerder gewonnen Molenprijs van €75.000 erbij hebben we ongeveer 4/5 van de geraamde kosten, € 270.000, gedekt. Het bestuur heeft goede hoop om door het benaderen van andere fondsen tot een volledige dekking te komen. Eerste gesprekken met molenmakers gaan in ieder geval spoedig plaats vinden, in de verwachting dat dit jaar begonnen kan worden met de werkzaamheden. Maar er is meer!
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 428
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: waarschuwingen. Er zijn geen waarschuwingen. Vannacht. kan er vooral in het (zuid)westen hier en daar mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-