Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (zat 15 dec 2018 ... zon 9 sep 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
December vol met mist, goud in de kist.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Groninger molendagen
Geschreven door de Commissie Communicatie   
vrijdag, 8 juni 2018
Word ook molenaar, net als Vincent!Zaterdag 9 en zondag 10 juni is het weer het jaarlijkse Groninger Molenweekend. Het beloofd mooi weer te worden. De meeste van onze molens zijn geopend. Zie het overzicht op de website van Erfgoedpartners. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor het werven van nieuwe molenaars. Op de site van Erfgoedpartners vind u ook een mooi promotiefilmpje waarop onze voormalige leerling en nu molenaar Vincent Mathlener ons mooie vak aanprijst. Ook molenaar worden? Dat kan! Kom langs op de molen en we vertellen u meer.
 
Ommetje 25 mei
Geschreven door de Commissie Communicatie   
maandag, 28 mei 2018
Westerse Molen, OmmetjeNIEUW SCHEEMDA –  Het Ommetje Westerse Molen van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG) is afgelopen vrijdag 25 mei om 13.30 officieel geopend. In de Galerie Waarkunst aan de Hoofdweg 1 in 't Waar namen Laura Broekhuizen-Smit, loco-burgemeester van de gemeente Oldambt en de heer Geert Jan ten Brink, dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa's de opening voor hun rekening.
Lees verder...
 
Opening
Geschreven door de Commissie Communicatie   
dinsdag, 15 mei 2018
PersberichtPERSBERICHT - NIEUW SCHEEMDA - Het Ommetje Westerse Molen van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG) wordt vrijdag 25 mei om 13.30 officieel geopend bij de Galerie Waarkunst, Hoofdweg 1 in 't Waar door mevrouw Laura Broekhuizen-Smit, loco-burgemeester van de gemeente Oldambt en de heer Geert Jan ten Brink, dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa's.

De Molenstichting wil met dit ommetje haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Lees verder...
 
Molendag Stel's
Geschreven door Mischa Habermehl (MIO)   
zaterdag, 12 mei 2018
Stelling Stel'sWe kunnen vandaag terugkijken op een hele mooie molendag op Stel’s Meuln in Harkstede. Chris West en ondergetekende waren blij elkaar weer eens te ontmoeten na een lange winterperiode. De zon was erbij en de wind kwam later ook. Genoeg om het luiwerk eens goed te testen en alles weer eens voldoende te smeren en laten draaien. Er kwamen ruim 25 mensen de molen bezoeken van jong tot oud. Uit Duitsland, Polen, Letland, Nederland en natuurlijk de vaste supporters uit Harkstede en ommeland.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 314
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: wolkenvelden bepalen het weerbeeld en het is vrijwel overal droog. De oostelijke wind is zwak tot matig.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-