Tijdslijn 98 dagen (din 28 maa 2023 ... woe 21 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Komt men in maart omweer tegen, dan krijgt men in juli regen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Windlust mail Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lex van der Gaag   
vrijdag, 16 september 2022
De Dellen ontluisterdLex van der Gaag, molenaar van de Windlust, schrijft regelmatig aardige stukkies voor de dorpskrant "Schildjer Proat", die in en rond het dorp Overschild wordt gelezen. Ook voor niet-Schildjers interessant, dacht de webmaster. Dus hier integraal het laatste nieuws uit Overschild.
Lees verder...
 
📹 Stem op de Noordstar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Werkgroep 22   
zaterdag, 10 september 2022
RTVNoord bij de NoordstarDe MSMOG deed verleden jaar mee met een actie van De Hollandse Molen en de Vriendenloterij, om kans te maken op 75.000 euro. Daar vielen we toen net buiten - we werden tweede. Mooi, maar dat kan beter. En dus doen we ook dit jaar weer mee. De MSMOG verheugt zich in meer dan gemiddelde aandacht van onze regionale omroep, RTVNoord. Zij zijn net als wij bezorgd om de Groninger cultuur, waar molens een vaste plaats innemen. En ze waren er dus bij toen onze actie "Laat de Noordstar weer stralen" startte. Het video-verslag kunt u hier zien.
Lees verder...
 
Nieuwe ronde CEMI Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 4 augustus 2022
CEMI weerexamen - klaar om te starten Verleden jaar september zijn we met onze eigen, verkorte en versnelde opleiding begonnen. Deze opleiding  - de CEMI opleiding - heeft 4 nieuwe instandhouders opgeleverd, die inmiddels op hun molens actief zijn. Voor onze korenmolens zijn we nu goed voorzien. Maar .. we hebben ook nog poldermolens, en daar kunnen we nog wel hulp gebruiken! Daarom starten we op 11 maart 2023 weer een nieuwe ronde van onze CEMI opleiding, deze keer voor poldermolenaars. Interesse?
Lees verder...
 
Vaarverij kloar Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 21 juli 2022
Kloar mit vaarverij!Vandaag kregen we bericht van molenaar Koos Uil dat Sommer klaar was met het schilderen van de molen. Dat is gebeurd in het kader van regulier onderhoud. De mannen van Sommer gingen er speciaal even voor staan. Het resultaat mag er zijn, de molen kan er weer jaren tegen!
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 412
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de bewolking neemt steeds verder en uiteindelijk volgt vanuit het zuidwesten enige regen. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig lenteweer maar niet koud.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-