Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zwaait de winter in november al met zijn staf, zijn rijk is van korte duur voor straf.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Groninger molendagen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 13 juni 2022
Stoer teamnZonnig, blauwe luchten met een Hollands wolkje er in - wat een pracht weer voor de Groninger Molendagen. De mannen van de maalploegen op de molens van de MSMOG hebben er zin in. De meeste van onze molens zijn open en draaien, sommige malen zelfs. We voegen een kleine foto-impressie van deze geslaagde dagen bij.
Lees verder...
 
Standerd..? Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Technische Commissie   
dinsdag, 10 mei 2022
Standerd..?Soms zit het de molenaar niet mee. Zo had molenaar André Schuthof dubbel pech. Eerder brak een roede af van molen De Dellen, waar André de molenaar van is. Grote ontreddering, een geweldige inspanning van Bestuur, vrijwilligers en allerhande donateurs volgde - met als resultaat dat we De Dellen weer kunnen herstellen. Maar het noodlot was nog niet klaar met André: bij de serie zware stormen die we recent hadden bezweek ook nog eens de staak van de tjasker, die altijd bij De Dellen staat. Gelukkig is dat ook weer goed gekomen.
Lees verder...
 
DHM getuigschrift Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 24 april 2022
Posthuum getuigschriftOnder voor molenaars excellente weersomstandigheden zijn gisteren de getuigschriften voor (vrijwillige) molenaars uitgereikt. Onze molenaar Bertus Hoetjer zou daar bij zijn geweest, de bekroning van een jarenlange opleiding. Helaas mag hij het niet meer meemaken, hij overleed op 8 maart jongstleden.. Zijn molenvriendin en buurvrouw Annet Brinkgreve nam namens hem het getuigschrift in ontvangst.
 
🔊 Record gehaald! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 9 april 2022
Het record is gehaald! Vincent Mathlener en Paul Cuijpers zijn deze zaterdag al vroeg op de Noordermolen. Ze doen mee aan de recordpoging, georganiseerd door het Gilde van Vrijwillige Molenaars, om zoveel mogelijk Nederlandse molens gelijktijdig te laten draaien. RTV Noord komt ook nog langs - het interview kun je aan het eind van dit artikel beluisteren. Naast de Noordermolen doen ook de meeste andere MSMOG molens mee. De Dellen staat nog zonder gevlucht, die kan dus niet. Maar wel de Entreprise in Kolham, De Ruiten in Froombosch, de molen van de Groote Polder en de Fraeylemamolen in Slochteren, Stel's Meulen in Harkstede, de Noordstar in Noordbroek en de Windlust in Overschild.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 406
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-