Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Het groen des velds het oog bekoort doch zelden houdt april haar woord.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Optempelen bovenas Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 27 september 2023
plankje plankje plankje plankje ..De week is nog maar net begonnen of daar rijdt Martijn Krabbendam het erf van De Ruiten op. "Boudel mout weer kloar". Een tijdje geleden hadden molenaar Henk Helmantel en zijn leerlingen Koen van der Zwaag en Henk Kramer ontdekt dat de beet van de kammen niet goed was èn dat het buikstuk van de vang meer en meer ging aanslijten.  Het is standaard lesstof - en nu dus helaas in de praktijk bewezen: "din is der wat versakt". En dus komt vandaag Martijn de as optempelen en wat nieuw stapelhout plaatsen. Een fotoverslag.
Lees verder...
 
Nacht van de nacht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
vrijdag, 22 september 2023
Als sterren fonk'lend aan de hemel staan..Laat het donker donker en ontdek op zaterdag 28 oktober hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht . De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de negentiende keer georganiseerd.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 15 september 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 12 september 2023 het volgende;

  1. Het bestuur heeft besloten een vertrouwenspersoon te benoemen.

  2. Het bestuur heeft de volgende bijeenkomsten gepland: vrijwilligersavond op 1 november 2023 en de eindejaarsbijeenkomst op 15 december 2023. 
Valbeveiliging Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 15 juli 2023
Happy Henk en MarcoVandaag doen Henk Kramer en Marco Doornbos mee aan het CEMI examen valbeveiliging. Onder leiding van instructeur Henk Klöpping volgen zij eerst de theorieles, waarop ook het tuigje, de touwen en stroppen en karabiners worden getoond. Men mag er alvast wat mee spelen en zo leren hoe bijvoorbeeld een karabiner (karabijnhaak) opent en sluit.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 445
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-