Tijdslijn 98 dagen (woe 27 sep 2023 ... don 22 jun 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Schijnt de herfstzon met zomerkracht, maakt veelal de winter zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De Dellen met roeden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
donderdag, 9 maart 2023
De Dellen in reparatieNadat er van de molen de Dellen in 2020 een roede gebroken was hebben wij ons ingezet om geld te verwerven om de molen weer in oude staat te herstellen. Daarbij hebben we veel hulp gehad van onze sponsoren. We hadden ook het geluk de molenprijs te winnen. Eind 2022 hadden we de gelden voor elkaar en kon er opdracht gegeven worden om de molen te herstellen.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 8 maart 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 6 maart 2023 het volgende;

  1. Het bestuur heeft het voorstel van de molenaars van de Windlust om Jacco de Maat als moleninstandhouder zelfstandig te laten draaien, overgenomen.
  2. Het bestuur heeft van het GRRG vernomen dat de beslissing over subsidie voor de restauratie van de Noordstar valt op 4 april.
  3. Het bestuur is tevreden met het feit dat de reparatie en restauratie van De Dellen volgens plan verloopt. Inmiddels zijn de nieuwe koningspil en de roeden geplaatst. Voor de feestelijke heropening zal met de betrokkenen overleg gevoerd worden.
  4. Voor de volgende Cemi opleiding zijn al 2 mensen aangenomen. Het bestuur voert op korte termijn nog gesprekken met 2 andere kandidaten.
 
Weer examen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 25 februari 2023
Weer bij het weerexamenKennis over het weer is essentieel voor molenaars. Daarom besteden zowel de landelijke GVM opleiding als de lokale CEMI opleiding aandacht aan het weer. Bij de CEMI opleiding is het een module, die af wordt gesloten met een schriftelijk examen. Bij de GVM opleiding is het beoordelen van de weerkennis in het regionaal- en het landelijk examen opgenomen. GVM leerlingen hoeven dus geen CEMI weerkunde examen te doen. Maar soms heb je leerlingen die het gewoon leuk vinden..
Lees verder...
 
Houtsteklunch Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Reint Huizenga   
zaterdag, 11 februari 2023
houtsteklunchOp vrijdag 10 februari 2023 werd door de Vrijwilligerscentrale van de Stichting Kwartier Zorg & Welzijn in de MFC Houtstek te Slochteren, in aanwezigheid van wethouder Evert Offereins van de gemeente Midden-Groningen, aan 15 vrijwilligers van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen een goed verzorgde lunch aangeboden.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 428
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: waarschuwingen. Er zijn geen waarschuwingen. Vannacht. kan er vooral in het (zuid)westen hier en daar mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-