Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Roept de houtduif keer op keer, dan komt er zeker heel mooi weer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Fraeylematocht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 18 juli 2021
Samen uit bij de FraeylemaVrijdagavond, de Fraeylemamolen draait lustig. Molenaar Henk Helmantel en zijn assistent Jan Wehrmeijer staan klaar om hun gasten te ontvangen. De koffie is bruin. Ook dit jaar organiseert de Fraeylemaborg weer een wandeling van de borg naar de molen, ook nu weer in samenwerking met onze molenstichting.
Lees verder...
 
Schilderbeurt Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
zondag, 20 juni 2021
Mooi werk! In de maand juni onderging de Entreprise in Kolham een schilderbeurt. De vorige keer vond plaats in de nazomer van 2017. Het is nog altijd verbazingwekkend hoe snel de verf achteruit kan gaan. Sneller dan bijvoorbeeld de verf van mijn voordeur thuis. De molenmaker zegt: molens staan in weer en wind, de houten delen worden rondom nat, wat veel vaker gebeurt dan bij een woonhuis. Stof tot nadenken bij onderhoud van molens.
Lees verder...
 
Potpotpot.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
vrijdag, 11 juni 2021
Brons in OverschildAls er geen wind was kon je niet malen, dus werd er bij sommige molens een motor geplaatst. Dit was ook het geval bij de korenmolen de Windlust in Overschild. Hier was een Bronsmotor geplaatst in een naast de molen gemaakt schuurtje.
Lees verder...
 
Plus vier! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Vincent Mathlener   
woensdag, 2 juni 2021
Mooi weer bij het DHM examenMan man man, Corona doet de gemoederen soms hoog oplopen. Januari van dit jaar krijg ik een telefoontje van DHM met de vraag of de molen gebruikt kan worden om landelijk examens af te nemen. Ik denk het wel, antwoord ik, alleen moet ik het wel eerst vragen aan de eigenaar. Niet veel later is er toestemming. Maar  je raadt het denk ik wel.. Covid-19..
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 389
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint met plaatselijk dichte mistbanken en later perioden met zon. Vanmiddag trekt echter een actieve storing over Limburg naar het noordoosten. Het gaat dan flink regenen en in Limburg kunnen onweersbuien vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-