Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer februari iedereen winst brengt, dan klagen de boeren het minst.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Allemaal geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 24 juni 2023
Blije gezichten en bossen bloemenVandaag is het examendag. In totaal maar liefst zes examens - in twee soorten. Molenaars in opleiding Henk van der Mast en Albert Meijering worden door de Groninger afdeling van het GVM getoetst of ze al klaar zijn voor het landelijk examen. Dat gebeurt op molen De Korenschoof in Noordlaren. En instandhouders in opleiding Koen van der Zwaag, Marjolein Heins, Marco Doornbos en Henk Kramer zitten in de molenschuur in Noordbroek, waar een delegatie van het MsMOG leerteam het schriftelijk examen veiligheid afneemt.  Ze slagen allemaal, blijkt aan het eind van de morgen. Gefeliciteerd!
Lees verder...
 
📹 Fraeylema hervijzeld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Jan Wehrmeijer   
dinsdag, 20 juni 2023
kiek ais aan!Om kwart over zeven rijdt de telescoopheftruck bij Doornbos uit Aduard weg. De vijzel ligt op een aanhangwagen, die er vooraan rijdt. Zo gaat het span naar Slochteren. Veel harder dan 25 kilometer per uur gaat het niet, de heftruck kan niet harder. Het kost dan ook een uur om bij de Fraeylemamolen te komen. Daar staan molenaar Koos Uil en (bijna) instandhouder Jan Wehrmeijer al vol verwachting klaar.
Lees verder...
 
📹 Klok loopt weer Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
zaterdag, 17 juni 2023
Klok loopt weerHet breken van de roede van poldermolen De Dellen gaf drie jaar geleden een behoorlijk dreun. Die was zelfs zó heftig, dat de klok van de molen stil bleef staan. "Op de dag dat de molen weer gaat draaien, zorg ik dat de klok ook weer gaat lopen", beloofde molenaar André Schuthof. En zo geschiedde: zowel de molen als de klok doet het weer.
Lees verder...
 
Heropening De Dellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de feestcommissie   
donderdag, 25 mei 2023
KlepkevreugdHet herstel van onze molen De Dellen is, na de ramp in september 2020, gelukkig voltooid dankzij de hulp, inzet en financiële ondersteuning van velen. Dit heugelijke feit willen we heel graag vieren. Hierbij nodigen wij ieder uit om op 16 juni 2023, 15.00 uur bij de officiële opening aanwezig te zijn, die door mevrouw drs. Cora-Yfke Sikkema, burgemeester van Oldambt, verricht zal worden. Tevens zal een picknicktafel, die wij gewonnen hebben via De Hollandsche Molen, onthuld worden.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-