Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (maa 23 apr 2018 ... din 16 jan 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erkend!
Geschreven door Commissie Communicatie   
donderdag, 7 december 2017
Hoera! Erkend![Bron: Leidsch Dagblad] Nu is het ook officieel: het ambacht van molenaar staat op de werelderfgoedlijst voor immaterieel erfgoed. Of, zoals UNESCO het schrijft: "Craft of the miller operating windmills and watermills just inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity." - mooi man. MSMOG molenaar Lex van der Gaag en MSMOG secretaris Harry Westerhof deelden hun vreugde met RTV Noord.
Lees verder...
 
Kerstfair!
Geschreven door Gerrit Tammenga   
dinsdag, 5 december 2017
Ding dong ding dong ding dong ding dong!Tijdens de Kerstfair in Harkstede op zaterdag 16 december is Stel's Meulen geheel in kerstsfeer. De molen wordt op bijzondere wijze verlicht en 's middags is er een optreden van Los Dos met gezellige (kerst)muziek. Verder bezoekt Popkoor Vet en Dweilorkest De Klinkers de molen. Natuurlijk is er Glühwein en warme chocolademelk en u kunt er ouderwetse poffert eten. De molengidsen geven rondleidingen en er is een vlomarkt met o.a. antiek landbouwgereedschap. De molen is geopend van 14.00 tot 20.00 uur.  Molenaar Gerrit Tammenga neemt afscheid vandaag, er is gelegenheid hem de hand te schudden en te danken voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren.
 
Geslaagd zeg maar!
Geschreven door Vincent Mathlener   
zaterdag, 18 november 2017
Geslaagd kuren in de camera.. Vanochtend om vier uur zit ik al rechtop in bed. Ik kan niet meer slapen, want vandaag is mijn toelatingsexamen op de molen in Vriescheloo. Molenvrienden wensen me via de social media "veel succes", mijn instructeur wenst me de molenvariant op 'Hals- und Beinbruch" toe: : "veel asbreuk en onweer". Zo kom ik de ochtend wel weer door... Ik sta in de planning voor 14:00 uur.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 15 november 2017
Agenda CCOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag worden gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van dinsdag 3 oktober 2017 het volgende:

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 293
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: aan zee is het zonnig en boven land is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-