Tijdslijn 98 dagen (din 28 maa 2023 ... woe 21 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zuidwest - regennest.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 12 juli 2022
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 11 juli 2022 het volgende;

  1. Tim Smit, bestuurslid, wordt coördinator van de vrijwilligers.
  2. De Brons motor bij molen Windlust in Overschild is definitief opgeleverd.
  3. Jacco de Maat, Harm Kuipers en Lolke Lijzenga zijn geslaagd en zijn nu gecertificeerde moleninstandhouders.
 
Veel-icitaties! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 15 juni 2022
Jaargang 2005Op 14 juni 2006 behaalden Lex van der Gaag en Henk Helmantel hun molenaarsexamen.  Op 15 juni 2006 hebben Gerrit Tammenga en ondergetekende hun dat nagedaan. Tijdens de opleiding heb ik een weblog bijgehouden, dat nog steeds online te vinden is . Vandaag zijn we dus zestien jaar molenaar! De tijd vliegt. Gelukkig zijn de molenaars van de jaargang 2004 nog in leven en merendeels nog steeds actief bij de MSMOG. Maar vandaag is een goede dag om nog eens terug te kijken. Hoe ging het ook alweer..
Lees verder...
 
Groninger molendagen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 13 juni 2022
Stoer teamnZonnig, blauwe luchten met een Hollands wolkje er in - wat een pracht weer voor de Groninger Molendagen. De mannen van de maalploegen op de molens van de MSMOG hebben er zin in. De meeste van onze molens zijn open en draaien, sommige malen zelfs. We voegen een kleine foto-impressie van deze geslaagde dagen bij.
Lees verder...
 
Standerd..? Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Technische Commissie   
dinsdag, 10 mei 2022
Standerd..?Soms zit het de molenaar niet mee. Zo had molenaar André Schuthof dubbel pech. Eerder brak een roede af van molen De Dellen, waar André de molenaar van is. Grote ontreddering, een geweldige inspanning van Bestuur, vrijwilligers en allerhande donateurs volgde - met als resultaat dat we De Dellen weer kunnen herstellen. Maar het noodlot was nog niet klaar met André: bij de serie zware stormen die we recent hadden bezweek ook nog eens de staak van de tjasker, die altijd bij De Dellen staat. Gelukkig is dat ook weer goed gekomen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 412
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de bewolking neemt steeds verder en uiteindelijk volgt vanuit het zuidwesten enige regen. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig lenteweer maar niet koud.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-