Tijdslijn 98 dagen (din 26 sep 2023 ... woe 21 jun 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Donder in september, sneeuw in maart.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Rouw Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 23 januari 2023
Rouw EntrepriseOplettende automobilisten zagen het al vanaf de snelweg: de molen Entreprise staat in rouw. Recent is Gerard Sturkenboom overleden. Hoewel hij geen Kolhamster was, zelfs geen Midden-Groninger, heeft molenaar Martin van Doornik toch besloten de molen te laten rouwen. Dit gezien de grote rol die Gerard heeft gespeeld in de molenwereld. Ook omdat Gerard  diverse molenaars van de MSMOG het examen van De Hollandsche Molen heeft afgenomen.
Lees verder...
 
Meer geld nodig Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Marcel Looden   
vrijdag, 9 december 2022
Ter Apel stemt! (banner)

[Bron: DvhN] De restauratie van de Noordstar in Noordbroek, onlangs winnaar van de landelijk Molenprijs, gaat veel meer geld kosten dan aanvankelijk was verwacht. De bestuurders van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen, die het monument onder haar hoede heeft, gingen uit van een bedrag van 2 ton. "Maar het blijkt dat we nu al 260.000 euro nodig hebben, door bijvoorbeeld gestegen kosten van bouwmateriaal" zegt Bert Steenhuizen, een van die bestuurders.

Lees verder...
 
🔊 📹 CEMI alumnificatie Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
maandag, 7 november 2022
CEMI alumnificatie 2022Aanstaande zaterdag, 12 november 2022, zal de CEMI alumnificatie plaats vinden. De vier geslaagde instandhouders, die al enige tijd actief zijn op onze molens, krijgen dan formeel hun certificaat uitgereikt. Ze waren al in het bezit van een e-badge waarmee ze hun bekwaamheden al aan kunnen tonen. Nu volgt ook het papieren exemplaar. U bent van harte genodigd!
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 4 november 2022
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 3 november 2022 het volgende;

  1. Het bestuur heeft de begroting voor het jaar 2023 goed gekeurd.
  2. Het bestuur heeft het leerteam gevraagd om ook het komende jaar een groep geïnteresseerden op te leiden tot moleninstandhouder.
  3. Het bestuur heeft een besluit genomen over de plaatsing van een informatiebord op al onze molens
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 428
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: waarschuwingen. Er zijn geen waarschuwingen. Vanavond. is er weinig bewolking en blijft het droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-