Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zingt de vink vroeg in de meimorgen, dan zal die dag voor regen zorgen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Restauratie De Dellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Westerwolde Actueel   
zaterdag, 8 mei 2021
De Dellen in betere tijden[Bron: Westerwolde Actueel ] NIEUW SCHEEMDA – De financiering voor de restauratie van Molen de Dellen komt op gang. Vanaf de Gereweg, de N362, is de molen duidelijk te zien. Maar niemand die zich er echt aan stoort. Het heeft geen nachtelijke lichten en maakt geen lawaai, en dat doet zijn reputatie goed. Poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda kan in meerdere opzichten rekenen op draagvlak en participatie in de directe omgeving, in tegenstelling tot zijn grotere broers in het windmolenpark nabij.
Lees verder...
 
Joa man! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 1 mei 2021
Berrus is de man!De molenaars van molen "De Germania" in Thesinge zijn al een tijdje op de molen als de examencommissie arriveert. De afdeling Groningen van het Gilde neemt er vandaag toelatingsexamens af. Leerling Bertus Hoetjer moet het bestuur bewijzen dat hij een goede molenaar is. Om half één zijn ook zijn instructeurs Lex van der Gaag en Henk Klöpping er, om Bertus een hart onder de riem te steken.  Ze hebben er wel vertrouwen in, Bertus is een serieuze en toegewijde leerling, die trouw de lessen heeft gevolgd. Hij kan het! Maar dat moet hij nu nog wel even bewijzen.. . Dik anderhalf uur later klinkt een luid  "joepie!" uit de molen - Bertus heeft het gehaald!
Lees verder...
 
En weer twee! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 13 maart 2021
Noordbroekster examenlocatieOnder toezicht van Annet Brinkgreve en Lex van de Gaag - beiden lid van ons leerteam - leggen Jan Wehrmeijer en Vincent Mathlener deze winderige zaterdagmorgen een schriftelijk examen af.  Beide examens maken deel uit van de CEMI reeks. CEMI staat voor "CErtificaat MolenInstandhouder". Jan wil graag instandhouder worden en doet vanmorgen het examen "Veiligheid". Daarin wordt getest of de kandidaat voldoende weet van veiligheid rond molens. En Vincent doet het examen "Essentiële Didactiek" - het examen dat onderdeel uitmaakt van de opleiding tot instructeur. Beiden zijn geslaagd!
Lees verder...
 
Jan er door Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 21 februari 2021
Examen weerkundeZaterdag is het na een koude week mooi zonnig weer  De Noordstar draait traag zijn rondjes.. Maar Jan Wehrmeijer heeft er niet veel oog voor.. Hij zit  in de molenschuur  bij de molen, een tikkie nerveus, onder de strenge blikken van twee examinatoren zijn schriftelijk examen weerkunde te maken. Dat kon, omdat Jan de enige kandidaat is, de molenschuur mooi ruim is en we makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. Jan heeft anderhalf uur de tijd om 50 vragen te beantwoorden. In een uurtje is hij klaar en levert zijn werk in. Zou het gelukt zijn? Het leerteam moet het werk nakijken en goedkeuren. Dat doen ze die middag nog. En dan komt om drie uur 's middags het verlossende telefoontje: Jan is geslaagd! Van harte, Jan, met deze mooie prestatie!
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 389
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint rustig. Vanmiddag trekken fikse onweersbuien over Limburg, die vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast. Vandaar geldt in Limburg vanmiddag CODE ORANJE.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-