Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
April veranderlijk en guur, brengt hooi en koren in de schuur.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
📹 Fraeylema hervijzeld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Jan Wehrmeijer   
dinsdag, 20 juni 2023
kiek ais aan!Om kwart over zeven rijdt de telescoopheftruck bij Doornbos uit Aduard weg. De vijzel ligt op een aanhangwagen, die er vooraan rijdt. Zo gaat het span naar Slochteren. Veel harder dan 25 kilometer per uur gaat het niet, de heftruck kan niet harder. Het kost dan ook een uur om bij de Fraeylemamolen te komen. Daar staan molenaar Koos Uil en (bijna) instandhouder Jan Wehrmeijer al vol verwachting klaar.
Lees verder...
 
📹 Klok loopt weer Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
zaterdag, 17 juni 2023
Klok loopt weerHet breken van de roede van poldermolen De Dellen gaf drie jaar geleden een behoorlijk dreun. Die was zelfs zó heftig, dat de klok van de molen stil bleef staan. "Op de dag dat de molen weer gaat draaien, zorg ik dat de klok ook weer gaat lopen", beloofde molenaar André Schuthof. En zo geschiedde: zowel de molen als de klok doet het weer.
Lees verder...
 
Heropening De Dellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de feestcommissie   
donderdag, 25 mei 2023
KlepkevreugdHet herstel van onze molen De Dellen is, na de ramp in september 2020, gelukkig voltooid dankzij de hulp, inzet en financiële ondersteuning van velen. Dit heugelijke feit willen we heel graag vieren. Hierbij nodigen wij ieder uit om op 16 juni 2023, 15.00 uur bij de officiële opening aanwezig te zijn, die door mevrouw drs. Cora-Yfke Sikkema, burgemeester van Oldambt, verricht zal worden. Tevens zal een picknicktafel, die wij gewonnen hebben via De Hollandsche Molen, onthuld worden.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 13 juni 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 12 juni 2023 het volgende;

  1. Het bestuur heeft na aanbevelingen van het leerteam en collega molenaar besloten Harm Kuiper nu zelfstandig mag werken als moleninstandhouder.

  2. Het bestuur heeft dhr. Hilke Janssen verwelkomd als beoogd vervanger van de dit jaar aftredende bestuurder namens het Waterschap Hunze en Aa’s dhr. Tjip Douwstra.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 445
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-