Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (maa 23 apr 2018 ... din 16 jan 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De openbaring
Geschreven door Chris West   
woensdag, 8 november 2017
Het Team Stel's en Wilhelmina Afgelopen zaterdag is er iets bijzonders op Stel's Meulen gebeurd.  Wij hebben het maalwerk uit elkaar gehaald. Volgens de molenaar van dienst, Gerrit Tammenga, was het maalkoppel in geen 11 jaar open gelegd. Mischa Habermehl en ik zijn de hele vorige week bezig geweest om te zorgen dat wij alles wat nodig is bij de hand zouden hebben.. Een kettingtakel, stroppen, touw, enz.  
Lees verder...
 
Werken op Stel's
Geschreven door Mischa Habermehl   
zaterdag, 28 oktober 2017
Zwierende papieren..Samen met de Molenaars Chris West en Gerrit Tammenga hebben we vandaag een mooie en technische dag op Stel's Meuln in Harkstede beleefd. Mede dankzij de stevige westelijke wind konden wij goed uit de voeten met een korte test van het maalwerk, de kammen op het spoorwiel en de toestand van de lagers van de lange tijd ongebruikte steenspil.  Op bijgevoegde video's krijg je hier een  indruk van. We willen vermelden dat zelfs de uitleg van het maalwerk op het A4tje (met punaise aan de spil) deze test ook ongeschonden heeft doorstaan!
Lees verder...
 
Geslaagde middag
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 22 oktober 2017
Martin in harnas in gevluchtHet is zaterdag, 21 oktober en op onze molen Entreprise in Kolham geeft instructeur Henk Klöpping vandaag de cursus "valbeveiliging".  In een menging van theorie en praktijk leren 4 molenaars en 4 molenaars in opleiding hoe je moet werken met harnas, ASAP en karabiner. Eerst moet je nog wel even leren wat al die mooie kreten betekenen..
Lees verder...
 
Cursus valbeveiliging
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zaterdag, 14 oktober 2017
Met certificaat als bewijs!De moderne molenaar werkt in een moderne context. Daar hoort ook bij dat we meer aandacht besteden aan  veiligheid dan vroeger. Ook al omdat de vrijwillig molenaar minder vaak op de molen is, dus minder routine opbouwt, is het nodig bewust stil te staan bij veiligheid. Maar ook de moderne wetgeving vraagt meer van de molenaar dan in het verleden. Een onderdeel van het modern molenaarschap en daarmee dus ook van de opleiding van het Gilde van Vrijwillig  Molenaars (GVM) is het leren werken met valbescherming.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 293
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: aan zee is het zonnig en boven land is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-