Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (zat 15 dec 2018 ... zon 9 sep 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als met Kerstmis de muggen zwermen, kunt ge met Pasen uw oren wermen (warmen).

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Raam gerepareerd
Geschreven door Martin van Doornik   
woensdag, 4 april 2018
Oud en nieuw - the circle of life..Er is gemeld dat het westelijke raam van de luizolder van de Entreprise door de storm van 5 oktober 2017 eraf is gewaaid en via de schijfloop en de kaar op de steenzoldervloer is gevallen. Van zowat vijf meter hoogte. De kaar hing als gevolg hiervan scheef op de kaarbomen en de kuipdeksels en de zakkenbok waren nat geregend. Flinke schade aan het raam. Twee hoeken waren versplinterd, de bovendorpel en enkele ruitjes gebroken.
Lees verder...
 
Roeden in de maak
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 20 maart 2018
Kleurige achtergrond voor onze nieuwe roedenZe zijn er druk mee bij Dunning! Gelukkig wel, want de molenaar van de molen van de Groote Polder wordt knap chagrijnig inmiddels. Had hij verleden jaar nog het idee dat hij - letterlijk - "los" kon, dat idee bleek fout. Zeker, circuitbemaling was aangelegd. Zeker, er was een mooi nieuw gevlucht gestoken. Zeker, er was een nieuwe halssteen geplaatst. Zelfs het heetlopen van die steen was al bijna helemaal verholpen. En toen kwam het bericht dat de molen stil moest worden gezet - deelbare roeden.
Lees verder...
 
Koos Brekeling overleden
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 20 maart 2018
Koos Brekeling, 1946-2018Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 16 maart  onze voormalig voorzitter Koos Brekeling, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, in zijn geliefde woonplaats Slochteren totaal onverwacht in zijn slaap is overleden. Koos was verleden maand net 72 jaar oud geworden.
Lees verder...
 
Landmeten
Geschreven door Lex van der Gaag   
zondag, 18 maart 2018
Landmeten met stokIn het kader van groot onderhoud is op de Windlust momenteel één roede, de enden 1 en 3, geheel kaalgemaakt. Ook de stellinghekdelen zijn weggenomen incl. bovendekker. Een nooddekker is teruggeplaatst met een veiligheidsnet rondom, want de Windlust MOET blijven draaien en dan is een stellinghek noodzakelijk.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 314
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: wolkenvelden bepalen het weerbeeld en het is vrijwel overal droog. De oostelijke wind is zwak tot matig.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-