Tijdslijn 98 dagen (din 28 maa 2023 ... woe 21 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een droge maartse wind, maakt de boeren goed gezind.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
DHM getuigschrift Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 24 april 2022
Posthuum getuigschriftOnder voor molenaars excellente weersomstandigheden zijn gisteren de getuigschriften voor (vrijwillige) molenaars uitgereikt. Onze molenaar Bertus Hoetjer zou daar bij zijn geweest, de bekroning van een jarenlange opleiding. Helaas mag hij het niet meer meemaken, hij overleed op 8 maart jongstleden.. Zijn molenvriendin en buurvrouw Annet Brinkgreve nam namens hem het getuigschrift in ontvangst.
 
🔊 Record gehaald! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 9 april 2022
Het record is gehaald! Vincent Mathlener en Paul Cuijpers zijn deze zaterdag al vroeg op de Noordermolen. Ze doen mee aan de recordpoging, georganiseerd door het Gilde van Vrijwillige Molenaars, om zoveel mogelijk Nederlandse molens gelijktijdig te laten draaien. RTV Noord komt ook nog langs - het interview kun je aan het eind van dit artikel beluisteren. Naast de Noordermolen doen ook de meeste andere MSMOG molens mee. De Dellen staat nog zonder gevlucht, die kan dus niet. Maar wel de Entreprise in Kolham, De Ruiten in Froombosch, de molen van de Groote Polder en de Fraeylemamolen in Slochteren, Stel's Meulen in Harkstede, de Noordstar in Noordbroek en de Windlust in Overschild.
Lees verder...
 
Examens molenbouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 3 april 2022
CEMI examen molenbouwHet CEMI examen "molenbouw" start deze zaterdagmorgen vroeg. Om 9 uur zitten de kandidaten al aan tafel. Ze krijgen een examen over de molenonderdelen en hun werking. In de afgelopen 6 maanden zijn de kandidaten wekelijks op theorieles geweest en regelmatig overhoord. Ze hebben goed hun best gedaan. Na afloop bleek 80 procent geslaagd.
Lees verder...
 
Gewonnen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willy Baas   
maandag, 28 maart 2022
WeerstationIn 2020/2021 was het thema van het Pronkjewailpad “Molens”. Hiertoe waren bij ruim 50 molens, verspreid over de hele provincie Groningen, extra thema-stempel-posten ingericht. Bij die extra stempelposten konden vragen over molens beantwoord worden. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kwamen vijf winnaars in beeld. Deze winnaars waren de inzenders met de meeste goede antwoorden. Vier van de vijf winnaars, sommige met partner, namen de uitnodiging van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MsMOG) aan en werden 13 februari 2022 gefêteerd in de Molenschuur bij molen de Noordstar te Noordbroek.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 412
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de bewolking neemt steeds verder en uiteindelijk volgt vanuit het westen enige regen. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig lenteweer maar niet koud. In de loop van het weekend knapt het weer op maar wordt het iets kouder.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-