Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 25 mei 2018 ... zat 17 feb 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sint Urbanus en de zon, wijn in de ton.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Thies Burema overleden
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 16 december 2017
RouwDeze week bereikte ons het bericht dat onze molengids Thies Burema op 12 december totaal onverwacht is overleden. Thies was een zeer gewaardeerde  collega, vooral verbonden aan molen De Dellen in Nieuw-Scheemda. De vrijwilligers van de MSMOG zijn ontdaan door dit totaal onverwachte bericht. De molens van de MSMOG staan - voor zover dat technisch mogelijk is - in de rouw.
 
Bé Oomkens ✝
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 10 december 2017
Bé tijdens het lesgeven, mei 2006Ons bereikte het droevig bericht dat molenaar en instructeur Bé Oomkens vanmorgen is overleden. Bé was molenaar op molen Dijkstra, de middelste molen in Winschoten, en was ook instructeur bij de molenwerkgroep Oost Groningen. Hij heeft zo meegeholpen aan de opleiding van vele Oldamtster molenaars. Ook de molenaars van de MSMOG lichting 2005/2006 hebben nog les van hem gehad, zie bijvoorbeeld het verslag op Het Maalboek uit die tijd. Bé kwam oorspronkelijk uit Noordbroek, waar zijn vader eigenaar was van de korenmolen Aurora, destijds de hoogste molen in de provincie. Be was ook jarenlang biotoopwachter van de molens in Oost-Groningen. Zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden, Bé miste haar erg. Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden van de MSMOG herdenken hem met respect.
 
Dag Geert..
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 9 december 2017
Veur de léste keer deure dicht.Zaterdag 9 december jl. trok Geert Manting voor het laatst de deur in het slot van de Noordermolen in Noordbroeksterhamrik. Ruim 12 1/2 jaar was Geert vaste molenaar op onze poldermolen. Behalve de zorg voor de molen en de directe omgeving begeleidde hij bovendien een aantal leerling molenaars en zo kon hij ook zijn eigen opvolger opleiden.
Lees verder...
 
Erkend!
Geschreven door Commissie Communicatie   
donderdag, 7 december 2017
Hoera! Erkend![Bron: Leidsch Dagblad] Nu is het ook officieel: het ambacht van molenaar staat op de werelderfgoedlijst voor immaterieel erfgoed. Of, zoals UNESCO het schrijft: "Craft of the miller operating windmills and watermills just inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity." - mooi man. MSMOG molenaar Lex van der Gaag en MSMOG secretaris Harry Westerhof deelden hun vreugde met RTV Noord.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 300
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het meest bewolkt met enkele buien, in het zuidwesten aanvankelijk met onweer. Gedurende de nacht beperken de buien zich tot de noordelijke helft, in het zuiden klaart het geleidelijk op en kan er mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-