Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (zat 15 dec 2018 ... zon 9 sep 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Uit het Bestuur
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 16 maart 2018
Agenda CCOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van dinsdag 6 maart 2018 het volgende:

Lees verder...
 
Nog veiliger
Geschreven door de webmaster van de MSMOG   
donderdag, 15 maart 2018
Achter slot en grendelOplettende bezoekers zagen het misschien al: er is iets veranderd op onze site: sinds vandaag gebruiken wij het https (en niet http, zonder s) protocol als wij met u communiceren. Oftewel, in lekentaal: wij hebben nu ook een "slotje". Was dat vroeger alleen voor pagina's waar u vertrouwelijke data kon bekijken, tegenwoordig doen we dat, als het even kan, overal.
Lees verder...
 
Werk Windlust
Geschreven door Lex van der Gaag   
zaterdag, 10 maart 2018
1947 in Overschild..Aanstaande woensdag wordt er een begin gemaakt met de opknapbeurt van de Windlust in Overschild. De roedes van de molen (voor de leek: de balken in de wieken) worden dan eerst één voor één kaal getrokken en en dan geschilderd, inclusief doorhalen, kleppen en het complete zwichtsysteem demonteren en schilderen.
Lees verder...
 
Molenexcursie in april
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 8 maart 2018
Hoera! Erkend!Voor leerlingen is het altijd een feest om een dagje op excursie te gaan. Instructeurs organiseren deze dagtochten voor hun leerlingen om hen zo op een leuke, leerzame manier kennis te laten maken met allerhande molentypen die men normaal niet zo snel ziet.  De collega's van de molenwerkgroep Oost-Groningen verzorgen daarnaast ook af en toe excursies in breder verband: daar zijn niet alleen leerlingen welkom, maar ook molenaars en molenvrienden. Binnenkort is het weer zover!
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 314
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: wolkenvelden bepalen het weerbeeld en het is vrijwel overal droog. De oostelijke wind is zwak tot matig.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-