Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (maa 23 apr 2018 ... din 16 jan 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molenwandeling
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 4 oktober 2017
Eerdere wandelingen waren een groot succes[Bron: Bokkeblad] In het kader van 'oktobermaand - kindermaand' wordt op zondag 8 oktober een molenwandeling 'Van Fraeylema tot Fraeylema' gelopen, die speciaal geschikt is voor kinderen.  Onder leiding van een gids voert de route vanaf het voorterrrein van de Freaylemaborg naar Fraeylemamolen aan de Groenedijk. De tocht gaat door het dorpshart van Slochteren en door het Kleine Bos.
Lees verder...
 
Noordstar 9.9.2017
Geschreven door Martin van Doornik   
dinsdag, 12 september 2017
Donkere luchten...Zaterdag heb ik op ‘De Noordstar’ in Noordbroek gedraaid. De ‘Entreprise’ in Kolham was na de grote schilderbeurt nog niet helemaal klaar en stond dus stil. Molenaar Bert Roemeling kon het daar alleen dus wel af.  En de molenaar van de Noordbroekster molen, Grieto de Vries, was op vakantie. Buurman Taeke Overdijk, die de molen ook wel eens laat draaien, moest na 14.00 uur werken. Toen er dus een mail oproep kwam of er iemand anders de molen wilde bemannen heb ik me aangemeld.
Lees verder...
 
Monumentendag 2017
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 2 september 2017
Open Monumentendag 2015 - Kunst en AmbacktElke 2e zaterdag in september zijn heel veel monumenten voor het publiek geopend. De "Open Monumentendag" 2017 valt dit jaar op 9 september. Als thema is gekozen voor: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.
Lees verder...
 
Cum laude!
Geschreven door de Commissie Communicatie   
maandag, 24 juli 2017
Cum laude!Molenaar Henk Klöpping is cum laude geslaagd voor zijn studie aan de Royal Holloway Universiteit (Londen). Na 4 jaar studie in de avonden en weekenden en een jaar lang werken aan een scriptie bleek het resultaat boven verwachting goed te zijn. En zoals je van een molenaar mag verwachten speelden molens een bijzondere rol in zijn dissertatie.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 293
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: aan zee is het zonnig en boven land is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-