Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (din 10 dec 2019 ... woe 4 sep 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
December veranderlijk en zacht, is een winter is een winter zonder kracht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Droeve zeilen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
woensdag, 21 november 2018
Slappe boudel Zondag 18 november j.l. was er op de Entreprise in Kolham een groot probleem met alle zeilen: ze hingen alle vier scheef, alsof een of andere grappenmaker de linker bovenhoektouwen slapper heeft gemaakt. Op de vorige keren dat er gedraaid werd, zagen de zeilen er nog goed uit. Ik ben al 35 jaar molenaar, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en geen idee wat de oorzaak was. Molenzeilen horen mooi glad te hangen als een vliegtuigpropeller.
Lees verder...
 
Cursus valbeveiliging Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de instructeurs   
dinsdag, 23 oktober 2018
Hoe zit dit dan eigenlijk..Zaterdag 20 oktober is het de derde zaterdag van oktober. Op die dag en op de eerste zaterdag van mei wordt door molenaar en instructeur Henk Klöpping een cursus valbeveiliging gegeven. In een menging van theorie en praktijk leren 2 molenaars en 2 molenaars in opleiding hoe je moet werken met harnas, ASAP en karabiner -  en wat die kreten betekenen. Daarnaast waren 3 molenaars aanwezig die de cursus al eens eerder hadden gedaan, maar die gewoon graag nog eens wilden zien hoe het ook alweer zat. Dat kon, graag zelfs.
Lees verder...
 
Ook hersteld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
zondag, 7 oktober 2018
Wouterlatjes met uitstekende spijkers (mooi!)Na ruim twee maanden ben ik weer op de Entreprise geweest, Bert Roemeling was er ook. Het gaande werk ziet er heel mooi en netjes uit, met gecorrigeerde wiggen en nieuwe wouterlatjes. De penbalk heeft nieuwe wiggen gekregen. De twee gebroken kammen (die met slotbouten waren hersteld) in de bovenbonkelaar zijn vervangen. Het bovenwiel is nu mooi gevat in de breedte van de vang. Vier dagen werk van de molenmaker, is ons verteld.
Lees verder...
 
25 jaar molenaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 3 oktober 2018
In vriendschap verbonden[Bron: Het Bokkeblad]  Onlangs vierde de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG) het heuglijke feit dat zijn bestuurder Grieto de Vries reeds meer dan 25 jaar als molenaar actief is. Grieto is molenaar op de Noordstar te Noordbroek en is zijn carrière begonnen bij de Molenstichting Oldambt, waarvan hij tevens secretaris was.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 342
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is wisselend bewolkt met nog een enkele bui. De buien sterven vannacht uit.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-