Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Avonddauw en zon in mei, is hooi met karren op de wei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Tussenstand Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 4 februari 2021
Na de vaccinatie wordt alles hopelijk beter..Barre tijden, in meer dan één opzicht. We zien ons geconfronteerd met een hardnekkig en muterend virus wat ons noodzaakt onze taken anders aan te pakken. Helaas ook deels neer te leggen. Onze voorzitter, Reint Huizenga, stuurt af en toe een update over het beleid van onze Stichting. Sommige dingen lukken niet, sommige gelukkig wel. We zitten niet stil, er gebeurt van alles. Hieronder volgt een korte samenvatting van Reint's laatste bulletin.
Lees verder...
 
Tini Helmantel overleden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 13 december 2020
RouwWe kregen het verdrietige nieuws dat vanmiddag Tini Helmantel is overleden. Tini is de vrouw van onze molenaar Henk Helmantel van molen De Ruiten. Tini was al langere tijd ziek. Ze heeft recent nog mee mogen maken hoe Henk werd geëerd voor zijn werk als vrijwilliger, hij ontving daarvoor een lintje. De vrijwilligers van de MSMOG wensen de familie sterkte toe. Onze molens staan in de rouw.
 
Onderscheiden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Reint Huizenga   
donderdag, 10 december 2020
Lid in de Orde van Oranje-NassauVandaag om 16.30 uur werd door burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen aan onze molenaar Henk Helmantel thuis in aanwezigheid van zijn dierbaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Henk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk (bijna 50 jaar) voor de hervormde kerk in Slochteren, jaren lid van de kerkenraad, nog steeds lid van het college van kerkrentmeesters en sinds jaren beheerder van de kerkelijke begraafplaats in Slochteren.
Lees verder...
 
Noordermolenbeat Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
vrijdag, 30 oktober 2020
Draaitafels in de Noordermolen[Bron: DvhN] Poldermolen De Noordermolen aan de Hamrik in Noordbroek trilde vrijdagmiddag op zijn grondvesten. Niet omdat molenaar Vincent Mathlener de molen het vertollige hemelwater liet afvoeren, maar vanwege de stampende muziek van DJ Dubtato. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen had namelijk de dj gevraagd om vanuit de molen een livestream te verzorgen. Een livestream die volgende week via Youtube wordt uitgezonden om een ongewenste toestroom van danceliefhebbers naar Noordbroek te voorkomen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 389
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint rustig. Vanmiddag trekken fikse onweersbuien over Limburg, die vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast. Vandaar geldt in Limburg vanmiddag CODE ORANJE.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-