Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Vliegt de mug in februari, dan huivert men het ganse jaar.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Zwaar weer.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 29 april 2023
Zwaar..De tweede lichting CEMI instandhouders is in de afgelopen zes weken geschoold in veiligheid, biotoopkunde, onderdelennamen en het weer. Vanmorgen nemen we het examen weerkunde af.  Het examen wordt door de meeste kandidaten als "pittig' getypeerd. Het is dan ook het zwaarste examen van de CEMI opleiding. De kandidaten worden om kwart over tien ontvangen met koffie.
Lees verder...
 
Prachtig nieuws Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 31 maart 2023
Mooi man!Er zijn vandaag een paar leuke zaken te melden. Prachtig nieuws dus! Allereerst: het fonds Groot onderhoud waaronder Restauratie Rijksmonumenten Groningen (GRRG) van de provincie heeft positief gereageerd op ons verzoek tot het verlenen van subsidie voor restauratie van de Noordstar. Met dit bedrag, € 149.800, en de al eerder gewonnen Molenprijs van €75.000 erbij hebben we ongeveer 4/5 van de geraamde kosten, € 270.000, gedekt. Het bestuur heeft goede hoop om door het benaderen van andere fondsen tot een volledige dekking te komen. Eerste gesprekken met molenmakers gaan in ieder geval spoedig plaats vinden, in de verwachting dat dit jaar begonnen kan worden met de werkzaamheden. Maar er is meer!
Lees verder...
 
De Dellen met roeden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
donderdag, 9 maart 2023
De Dellen in reparatieNadat er van de molen de Dellen in 2020 een roede gebroken was hebben wij ons ingezet om geld te verwerven om de molen weer in oude staat te herstellen. Daarbij hebben we veel hulp gehad van onze sponsoren. We hadden ook het geluk de molenprijs te winnen. Eind 2022 hadden we de gelden voor elkaar en kon er opdracht gegeven worden om de molen te herstellen.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 8 maart 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 6 maart 2023 het volgende;

  1. Het bestuur heeft het voorstel van de molenaars van de Windlust om Jacco de Maat als moleninstandhouder zelfstandig te laten draaien, overgenomen.
  2. Het bestuur heeft van het GRRG vernomen dat de beslissing over subsidie voor de restauratie van de Noordstar valt op 4 april.
  3. Het bestuur is tevreden met het feit dat de reparatie en restauratie van De Dellen volgens plan verloopt. Inmiddels zijn de nieuwe koningspil en de roeden geplaatst. Voor de feestelijke heropening zal met de betrokkenen overleg gevoerd worden.
  4. Voor de volgende Cemi opleiding zijn al 2 mensen aangenomen. Het bestuur voert op korte termijn nog gesprekken met 2 andere kandidaten.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-