Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (woe 17 okt 2018 ... don 12 jul 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn, maar is het nat en koel, 't is van een zachte winter een voorgevoel.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Werk Windlust
Geschreven door Lex van der Gaag   
zaterdag, 10 maart 2018
1947 in Overschild..Aanstaande woensdag wordt er een begin gemaakt met de opknapbeurt van de Windlust in Overschild. De roedes van de molen (voor de leek: de balken in de wieken) worden dan eerst één voor één kaal getrokken en en dan geschilderd, inclusief doorhalen, kleppen en het complete zwichtsysteem demonteren en schilderen.
Lees verder...
 
Molenexcursie in april
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 8 maart 2018
Hoera! Erkend!Voor leerlingen is het altijd een feest om een dagje op excursie te gaan. Instructeurs organiseren deze dagtochten voor hun leerlingen om hen zo op een leuke, leerzame manier kennis te laten maken met allerhande molentypen die men normaal niet zo snel ziet.  De collega's van de molenwerkgroep Oost-Groningen verzorgen daarnaast ook af en toe excursies in breder verband: daar zijn niet alleen leerlingen welkom, maar ook molenaars en molenvrienden. Binnenkort is het weer zover!
Lees verder...
 
US of Ha(rkstede)
Geschreven door Chris West   
zondag, 11 februari 2018
Hangende steen..Het is mijn eerste dag als Molenaar van Dienst op Stel's Meulen en tegelijk mijn eerste Rondje Harkstede. Ik kom om 12:35 aan, een beetje vroeg voor de geplande 13:00. Ik heb nog geen sleutel voor de molen gekregen dus ga ik langs bij Gerrit Tammenga die naast de molen woont en tot kort de molenaar van de molen was.
Lees verder...
 
Uit het Bestuur
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 7 februari 2018
Agenda CCOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag worden gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van dinsdag 6 februari 2018 het volgende:

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 312
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag is het vrij zonnig, alleen in het westen komen wat stapelwolken voor. Verder is het overal droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-