Tijdslijn 98 dagen (din 28 maa 2023 ... woe 21 dec 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een natte maart, geeft veel lijnzaad.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
🔊 De Dellen gered! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
dinsdag, 15 maart 2022
De Dellen in betere tijdenOnze Stichting heeft voor haar molen De Dellen van de provincie Groningen een bedrag van 83.467 euro toegezegd gekregen. Dit bedrag zal gebruikt worden naast andere subsidies om het herstel van molen De Dellen te realiseren. Voorzitter Reint Huizenga: “Het is fantastisch dat er nu voldoende middelen bijeen zijn gekregen om De Dellen te herstellen.”
Lees verder...
 
Rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 9 maart 2022
Molen in de rouwGisteren bereikte ons het trieste bericht dat onze molenaar Bertus Hoetjer is overleden.  In september 2021 is Bertus voor het landelijk molenaarsexamen geslaagd. Hij was sindsdien molenaar op de De Ruiten, samen met molenaar Henk Helmantel. Bertus was een integer en vriendelijk mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie die wij veel sterkte wensen met dit onverwacht overlijden en verlies. Wij missen hem. Onze molens staan in de rouw.
 
Van gerst naar gort Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willy Baas   
maandag, 7 maart 2022
GörteDit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars vijftig jaar. Dit tiende lustrum wordt het hele jaar door gevierd. Elke maand is er een hoofdthema. Voor de maand maart is dit de pelmolen. Een pelmolen pelt gerst tot gort door het kaf van de gerstkorrel te verwijderen. In het licht van dit lustrum een kort verhaaltje over gerst en gort.
Lees verder...
 
📽 Video over pellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Groninger pelmulders   
donderdag, 3 maart 2022
Gaarst'Het is zo'n mooi product, maar we zijn het een beetje vergeten', klaagt molenaar Joep Gründemann, van de Groninger afdeling van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarom bedacht hij in het kader van 50 jaar molenaarsgilde dat maart dit jaar pelmaand is.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 412
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de bewolking neemt steeds verder en uiteindelijk volgt vanuit het zuidwesten enige regen. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig lenteweer maar niet koud.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-