Tijdslijn 98 dagen (maa 17 jun 2024 ... din 12 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Boeren maaien nu hun grasjes, stedelingen pakken hun terrasjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Eric er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 30 juni 2023
Eric bliede!Vandaag komt Eric Leegte op voor het landelijk examen. Eric is een oud-leerling van ons, die van 2016 tot 2018 bij ons heeft gelest. Daarna heeft hij nog een tijd bij Rolf Glazenborg gelest, om uiteindelijk van het puntje op zijn I te worden voorzien door Aafke Voskes en Theo Kerkhoff, op het zeskant in Niebert. Onder de Widde Meulen  zitten de instructeurs en molenaars gespannen te wachten. Het duurt lang, vind ook Klaas Hekker, de begeleider en compaan van Eric. Te lang? Nee! Geslaagd! Gefeliciteerd Eric!
Lees verder...
 
Allemaal geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 24 juni 2023
Blije gezichten en bossen bloemenVandaag is het examendag. In totaal maar liefst zes examens - in twee soorten. Molenaars in opleiding Henk van der Mast en Albert Meijering worden door de Groninger afdeling van het GVM getoetst of ze al klaar zijn voor het landelijk examen. Dat gebeurt op molen De Korenschoof in Noordlaren. En instandhouders in opleiding Koen van der Zwaag, Marjolein Heins, Marco Doornbos en Henk Kramer zitten in de molenschuur in Noordbroek, waar een delegatie van het MsMOG leerteam het schriftelijk examen veiligheid afneemt.  Ze slagen allemaal, blijkt aan het eind van de morgen. Gefeliciteerd!
Lees verder...
 
📹 Fraeylema hervijzeld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Jan Wehrmeijer   
dinsdag, 20 juni 2023
kiek ais aan!Om kwart over zeven rijdt de telescoopheftruck bij Doornbos uit Aduard weg. De vijzel ligt op een aanhangwagen, die er vooraan rijdt. Zo gaat het span naar Slochteren. Veel harder dan 25 kilometer per uur gaat het niet, de heftruck kan niet harder. Het kost dan ook een uur om bij de Fraeylemamolen te komen. Daar staan molenaar Koos Uil en (bijna) instandhouder Jan Wehrmeijer al vol verwachting klaar.
Lees verder...
 
📹 Klok loopt weer Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Activiteitencie   
zaterdag, 17 juni 2023
Klok loopt weerHet breken van de roede van poldermolen De Dellen gaf drie jaar geleden een behoorlijk dreun. Die was zelfs zó heftig, dat de klok van de molen stil bleef staan. "Op de dag dat de molen weer gaat draaien, zorg ik dat de klok ook weer gaat lopen", beloofde molenaar André Schuthof. En zo geschiedde: zowel de molen als de klok doet het weer.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-