Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 22 nov 2019 ... zat 17 aug 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De dag aan Sint Cecilia gewijd, is de maatstaf voor de wintertijd.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Koos Uil geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
dinsdag, 4 oktober 2011

Vandaag is leerling molenaar Koos Uil geslaagd voor "het landelijk" - het offciële molenaarsexamen, afgenomen door De Hollandsche Molen. Koos bekroonde met dit mooie resultaat een opleiding van twee jaren bij instructeurs Groenewold en Klöpping van de Slochter Molenstichting. Koos, van harte gefeliciteerd!

Lees verder...
 
De Ruiten maalt weer water! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 1 juli 2011
Op het videootje links is te zien hoe poldermolen De Ruiten weer water maalt - voor het eerst in 40 jaar. De zorg van molenaar Helmantel dat het "dok" achter de molen leeg zou worden getrokken bleek ongegrond: het werkt allemaal zoals het zou moeten. Mulders Helmantel en Kuiper zijn verheugd!
 
Nieuws van De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
maandag, 20 juni 2011
oplegger komt aan bij De Ruiten Afgelopen woensdag (15 juni 2011) was het zover. Tegen het middaguur arriveerde de grote en vooral lange oplegger, met daarop een nieuwe buitenroede voor poldermolen De Ruiten. Zoals op de foto is te zien was de roede al voor de helft ‘opgehekt’; dat gebeurde eerder in de werkplaats van de molenbouwer, de firma J.T.H.Poland uit Oterleek (NH). Vanuit de richting van de Groote Poldermolen kwam, vrijwel op datzelfde moment een grote kraan van Wagenborg, die na het nodige ‘uitvouwwerk’ eerst de oude roede uit de bovenas lichtte en vervolgens de nieuwe roede, met het nog kale gedeelte, door de kop van de as liet zakken.
Lees verder...
 
Molenbulletin De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
vrijdag, 17 juni 2011
De langverwachtte restauratie van de waterloop en het voorkeuvelens van Molen de Ruiten is bijna gereed. Jongstleden woensdag werd de roede gestoken. Wij hebben positieve reacties ontvangen op de
Nieuwsbulletins die verschenen rond het herstel van molen Entreprise van Kolham en dus besloten we ook voor molen De Ruiten weer dergelijke bulletins te maken. U kunt het hier ook on-line bekijken .
 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 289 - 292 van 341
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend is het bewolkt en met name in het oosten zou lokaal lichte regen kunnen vallen. In de loop van de ochtend komen van het zuiden uit opklaringen het land binnen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-