Tijdslijn 98 dagen (din 4 aug 2020 ... woe 29 apr 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is het heet op Sint omijn, het zal een strenge winter zijn.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
SMS voor molen Burum Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 4 mei 2012

Molen Burum voor 12 april 2012 De brand die korenmolen Windlust in het Friese Burum heeft verwoest op 8 april 2012 deed ook de molenaars van de Slochter Molenstichting de schrik om het hart slaan. Geen wonder: als geen ander weten zij wat het is om een molen door brand te verliezen. Op 19 juni 2000 ging molen Entreprise van Kolham immers door brand grotendeels verloren. Het heeft ruwweg 11 jaar geduurd voor de Entreprise weer was hersteld.

De Slochter Molenstichting wenst een spoediger herstel voor de Burumer molen. En daarin staat zij niet alleen.

Lees verder...
 
Jan en Anne zijn er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 29 april 2012

Gisteren zijn onze leerlingen Jan Danes en Anne Ridder geslaagd voor hun toelatingsexamen ("het regionaal") van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Jan en Rob, van harte gefeliciteerd!

Dit regionaal examen is het eerste van twee examens die de leerlingen met succes moeten afleggen om zich "gediplomeerd molenaar" te mogen noemen. Het toelatingsexamen is een belangrijke mijlpaal voor molenaars in opleiding; het behalen van dit examen bewijst dat de leerling voldoende theoretische en praktische bekwaamheid heeft om met grote kans van slagen deel te nemen aan het landelijk examen. Als de mannen nu ook het landelijk examen met succes afleggen mogen ze zich gediplomeerd vrijwillig molenaar noemen.

Lees verder...
 
Rob Hoving geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 12 april 2012

Onze leerling Rob Hoving is vandaag geslaagd voor het landelijk molenaarsexamenop molen de Stormvogel in Loppersum! Rob, van harte gefeliciteerd! Rob heeft naar aanleiding van zijn examen een verslag geschreven, dat we hier integraal latem volgen.

Vanaf kinds af aan ben ik al geinteresseerd in molens. Ik wist toen ik 11 jaar oud was eigenlijk al dat ik molenaar wou worden. Omdat je minimaal 16 jaar moet zijn om te beginnen met de opleiding tot molenaar heb ik een tijd meegelopen op poldermolen de Meervogel in Hoeksmeer bij molenaar J. Schuurman. Ook kwam ik vaak op bezoek bij molen de Windlust in Overschild.

Lees verder...
 
Kapotte kruipaal.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 1 april 2012

Kapotte Krooipool.. Het les geven op poldermolen De Groote Polder is de afgelopen weken wat moeilijker geworden. Eén van de kruipalen naast het 'oetlopersgat' oftewel de buitenwaterloop is tijdens het kruien uit de grond getrokken. En dan is het soms wel wat behelpen bij het kruien - of, zoals instructeur Klöpping dan zegt: het krooien.

Hoofdreden: in de 70-er jaren zijn tijdens de laatste grote restauratie wel wat korte palen geplaatst. Dat viel uiteraard eerst niet op. Het zijn immers net ijsbergen: alleen de top kun je zien! Over de jaren is de grondslag wat grillig geworden waardoor nu op deze plek de lengte van de kruipaal onvoldoende is om de krachten tijdens het kruien te weerstaan.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 293 - 296 van 352
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er is veel ruimte voor de zon en er zijn slechts hier en daar wat stapelwolken. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 24°C in het zuidoosten.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-