Tijdslijn 98 dagen (din 25 feb 2020 ... woe 20 nov 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sprokkelmaands regen, is grasmaands zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Nieuws van De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
maandag, 20 juni 2011
oplegger komt aan bij De Ruiten Afgelopen woensdag (15 juni 2011) was het zover. Tegen het middaguur arriveerde de grote en vooral lange oplegger, met daarop een nieuwe buitenroede voor poldermolen De Ruiten. Zoals op de foto is te zien was de roede al voor de helft ‘opgehekt’; dat gebeurde eerder in de werkplaats van de molenbouwer, de firma J.T.H.Poland uit Oterleek (NH). Vanuit de richting van de Groote Poldermolen kwam, vrijwel op datzelfde moment een grote kraan van Wagenborg, die na het nodige ‘uitvouwwerk’ eerst de oude roede uit de bovenas lichtte en vervolgens de nieuwe roede, met het nog kale gedeelte, door de kop van de as liet zakken.
Lees verder...
 
Molenbulletin De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
vrijdag, 17 juni 2011
De langverwachtte restauratie van de waterloop en het voorkeuvelens van Molen de Ruiten is bijna gereed. Jongstleden woensdag werd de roede gestoken. Wij hebben positieve reacties ontvangen op de
Nieuwsbulletins die verschenen rond het herstel van molen Entreprise van Kolham en dus besloten we ook voor molen De Ruiten weer dergelijke bulletins te maken. U kunt het hier ook on-line bekijken .
 
Molenboek Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
zondag, 5 juni 2011

Jan Danes uitnodiging foto-expositie Molenaar in opleiding Jan Danes is ook professioneel fotograaf. De liefde voor molens, in combinatie met het vak wat hij uitoefent leidde tot een leuk initiatief: het maken van een fotoboek rond de herbouw van molen Entreprise. De Entreprise is voor Jan "de" molen: deze domineert de skyline waar Jan dagelijks op uitkijkt. Voor een fotograaf onweerstaanbaar. De boekpresentatie en een foto-expositie van de herbouw van de molen Entreprise vinden plaats op 11 en 12 juni, tijdens het Groninger Molenweekend. Meer informatie op Jan's eigen website .

Tijdens het Groninger Molenweekend 11-12 juni zijn zoveel mogelijk ook de molens van de Slochter Molenstichting geopend. Molen De Ruiten en Molen Windlust worden momenteel gerenoveerd. De Ruiten zal wel geopend zijn - de nieuwe vijzel zal in volle glorie te bewonderen zijn. De Windlust mist momenteel zijn kap en zal gesloten blijven.

 
Regionaal examen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
zaterdag, 23 april 2011
Kandidaat Koos Uil is vanmorgen geslaagd voor het regionaal examen en gaat in september dus "op" voor het officiële examen. Koos is opgeleid door Henk Klöpping en Lammert Groenewold op molen De Groote Polder in Slochteren. De Slochter Molenstichting is verheugd en feliciteert Koos van harte!
 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 297 - 300 van 347
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het wisselend bewolkt en kan er in het oosten nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C en wordt pas aan het einde van de nacht bereikt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-