Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (din 15 okt 2019 ... woe 10 jul 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het waait en vriest in de oktobernacht, dan verwachten wij een januari zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Herplaatsing gestart! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door L. Groenewold   
donderdag, 15 april 2010
Restant 8kant verwijderd  van EntrepriseVanmorgen (donderdag 15 april) is het restant van de in het jaar 2000 verbrande korenmolen van Kolham van zijn voetstuk gehaald.  Dit zwaar geblakerde deel is voorlopig op het terrein geplaatst en zal verder worden gedemonteerd. Het werk is een voorbereiding op het plaatsen van de nieuwe onderdelen van deze molen.
Al eerder is gemeld dat dit zal beginnen op vrijdag 16 april. Op maandag 19 april worden de beide grote onderdelen -het bovenachtkant en de kap- op de molen geplaatst
Lees verder...
 
Planning bijgesteld Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 12 april 2010
De laatste ontwikkelingen rond de verplaatsing van het achtkant van de Entreprise: het achtkant wordt via de boot getransporteert naar Zuidbroek (en dus niet naar Hoogezand). Daar zal het achtkant worden gelost en via de secundaire weg naar de Gouden Driehoek worden overgebracht, naar het terrein van Gemeentewerken. Op zaterdagmorgen wordt het achtkant via de A7 naar Kolham vervoerd. De oorspronkelijke planning, die onder meer inhield dat er een vangrail op zou moeten worden gebroken, is hiermee vervallen. Op maandagmorgen 19 april zal het achtkant dan, conform de planning, op de molenromp worden gehesen. Komt allen kijken!
 
 
Kom kijken! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie   
woensdag, 7 april 2010
beschot 1 Op maandag 19 april wordt de gerestaureerde korenmolen van Kolham (Groningen) grotendeels herplaatst. Die dag zullen zowel het achtkant als de kap worden gezet op het zogenaamde onderachtkant. We spreken van een spectaculair hijswerk, omdat het nog bestaande deel van de molen op locatie erg hoog is: zo´n 14 meter. De voorbereidingen beginnen al op donderdag 15 april.
U wordt van harte uitgenodigd om dit werk te komen bekijken!
Lees verder...
 
17 april - plaatsing Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 4 april 2010
Achtkant van de Entreprise in de sneeuw Het is bijna zover - op 17 april zullen naar nu de verwachting is achtkant en kap van molen "Entreprise" in Kolham worden geplaatst. Het zal een spektakel worden: via een boot zullen achtkant en kap uit Heiligerlee naar Kolham worden vervoerd via het Winschoterdiep. Dan zal 's morgens vroeg de snelweg gedurende enige tijd worden afgesloten en zullen achtkant en de kap met behulp van een grote kraan over de snelweg worden getakeld. Meer informatie kunt u vinden in het derde informatiebulletin van de SMS.
 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 305 - 308 van 338
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend zijn er vooral in het noorden opklaringen, elders is er meer bewolking aanwezig en ook in het noorden neemt de bewolking toe. Een regengebied bereikt van het zuiden uit ons land en in de ochtend zal het met name in de zuidelijke helft van tijd tot tijd regenen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-