Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (zat 16 feb 2019 ... zon 11 nov 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een koude februari geeft een goed roggejaar.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Herbouw molen Kolham gestart
dinsdag, 3 februari 2009
 Na jaren van voorbereiding kan nu worden gestart met de herbouw van onze markante korenmolen te Kolham. In samenwerking met de gemeente Slochteren en de vereniging Dorpsbelangen Kolham is vandaag een persbericht verzonden naar de regionale media en de verschillende regionale en landelijke algemene molenorganisaties. Lees meer hierover in de bijlage.

Het is onze bedoeling om u vanaf vandaag met grote regelmaat te informeren over de voortgang van de herbouw. U bent van harte uitgenodigd om vaak onze website te bezoeken en de herbouw met ons te volgen. Kies daarvoor uit het menu bovenaan de pagina de tab ´Over ons´en ga via menukeuze ´Onze molens´ naar restauratie (of klik hier ).

 

 
Molen er bij ?
zaterdag, 31 januari 2009
Een nieuw jaar kent blijkbaar ook nieuwe kansen. Kansen op het gebied van molens.
Lees verder...
 
Nieuwjaarsvisite
Geschreven door de redactie,   
zaterdag, 3 januari 2009
Gezellig samenzijn Zaterdagmorgen, 3 januari 2009, kwamen de mulders en het bestuur van de Slochter Molenstichting bijeen in molen "Windlust" in Overschild voor een Nieuwjaarsbijeenkomst. Het is een traditie geworden dat we elkaar opzoeken aan het eind van het oude, of aan het begin van het nieuwe jaar. Tijdens een gezellig samenzijn werd teruggekeken op het molenjaar 2008 en werden verwachtingen uitgesproken over het nieuwe jaar.
Lees verder...
 
Gemeentelijke monumentendag
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 9 september 2008

Jeugdige interesse Op dinsdag 9 september was het weer tijd voor de jaarlijkse gemeentelijke monumentendag voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Slochteren. Maar liefst 4 molens namen deze keer deel: Stel´s Meulen-Harkstede, Groote Polder en Fraeylemamolen-Slochteren, en Windlust-Overschild. De kinderen waren zeer onder de indruk van de molens. Dat kan ook niet anders: molens zijn nou eenmaal geen stille monumenten. Er wordt nog volop mee gedraaid. En dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Door op de foto te klikken kunt u de foto's zien die gemaakt zijn op onze molen Windlust, waar onze molenaars Biesheuvel en Helmantel de kinderen het oude ambacht demonstreerden.

 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 309 - 312 van 317
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag zonnig en droog, in het noordwesten van het land kunnen vanmiddag wolkenvelden van zee binnendrijven. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en ongeveer 15°C in Limburg.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-